GÜNDEM

Açık Radyo’dan RTÜK kararına tepki

Açık Radyo’nun karasal yayınının Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından resmi olarak iptal edilmesine karşı basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, “Bulunduğunuz her yerde radyonuzun sesi olun ve her yerde yüksek sesle söyleyin: Açık Radyo açık kalmalı” denildi.

Abone Ol

Radyo binası önünde yapılan açıklamaya radyo çalışanlarının yanı sıra TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, TİP Milletvekili Ahmet Şık, Gazete Duvar Genel Yayın Yönetmeni Barış Avşar da katıldı.

Açıklamada konuşan Açık Radyo Genel Yayın Yönetmeni Ömer Madra, Açık Radyo’nun sesini söylemek isteyenlerin radyosu olduğunu söyledi.

Açık Radyo’nun kamusal faydanın sesi olduğunu ifade eden Madra, “Açık Radyo kurulduğu günden bu yana herhangi bir kişi ya da grubun çıkarını gözetmeksizin kamu yararına yayın yapmıştır. Gücünü ve dirayetini buradan alır. Açık Radyo Türkiye ve dünya kamuoyunda gerek siyasette gerekse kültür, sanat ve edebiyat alanlarında ne tartışılıyorsa bunu itidal ve sağduyu ile ve fakat eksiksiz konuşmayı kendine görev bilir. RTÜK kararıyla Açık Radyo’nun karasal yayın lisansının iptal edilmesi hangi teknik ya da bürokratik gerekçeye dayandırılıyor olursa olsun, kesinlikle kamunun sesini kısma girişimidir” diye konuştu.

“YAYINIMIZ SÜRECEK”

Karasal yayın lisansı iptalinin radyonun kapanması anlamına gelmediğini vurgulayan Madra, farklı lisans biçimleriyle yayının sürdürüleceğini ve karara karşı yürütmenin durdurulması istemli dava açıldığını söyledi. Madra son olarak şunları dile getirdi; “Toplumumuz giderek sayıları artan şiddet sarmallarıyla dört bir yandan kuşatılmışken birbirimizi dinlemek, ortak bir gelecek hayal edip onu hep birlikte kurmaktan başka çaremiz yok. Dinleyicilerimizi, destekçilerimizi ve kamuoyunu Açık Radyo için, özgür yayıncılık ve özgür habercilik için bir kez daha ama bu sefer çok daha net ve gür bir biçimde ses çıkarmaya davet ediyoruz. Bulunduğunuz her yerde radyonuzun sesi olun ve her yerde yüksek sesle söyleyin: Açık Radyo açık kalmalı!”