Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Cinayete ilişkin kamera görüntülerinin olduğunu ifade eden Tunç, söz konusu görüntülerin TÜBİTAK’a gönderildiğini belirtti.

Yılmaz Tunç’un açıklamaları şöyle:

“Karanlıkta hiçbir şey kalmayacak. Şu anda elde edilen deliller var. Veriler var. İfadeler var. İfadelerdeki çelişkiler var. Yeniden ifadeler alınabiliyor ve bu anlamda sorgu soruşturma aşamasında şu anda 12 şüpheli tutuklu. Üç adli kontrol kararı verilen kişi var. 27’si şüpheli olmak üzere 241’i tanık olmak üzere bu soruşturma kapsamında 268 kişinin ifadesi alındı. Bir takım DNA tespitleri var. Tespit edilen araçlar üzerinde kriminal incelemeler var. Gerek jandarma kriminal laboratuvarlarının gerekse Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Başkanlığımızın İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığımızın elde ettiği veriler var. HTS kayıtları var.

Geriye dönük HTS kayıtları inceleniyor. Kim kiminle yoğun görüşmüş ve bunun yanı sıra bazı çakışmaları tespit ediliyor. Kimlerin hangi alanda o cinayet mahallinde kimlerin olduğuna yönelik baz istasyonu tespitleri ve baz çakışmaları ile ilgili şu anda çalışmalar devam ediyor.

Bir takım tespit edilen kamera görüntüleri var. Bu kamera görüntüleri dün TÜBİTAK’a gönderildi. TÜBİTAK tarafından bir inceleme yapılıyor. Oradan da hem ses hem görüntü anlamında tespit edilen bazı evlerden elde edilen kameralarla ilgili TÜBİTAK’ta da bir çalışma yapılıyor. Ve burada özellikle hem elde edilen adli tıbbın ortaya koyduğu DNA tespitleri ve diğer veriler kriminal incelemelerde ortaya çıkan hususlar soruşturma gizli tabii ki.

Soruşturma kapsamında gizlilik kapsamında özellikle teknik veriler ve deliller ile ilgili kamuoyuna yansımayan bazı hususlar da söz konusu. Tabii ifadeler avukatlar tarafından kamuoyu ile paylaşıldığında da o ifadelerden yola çıkarak bir takım yorumlar, tespitler yapılabiliyor.

Tabii burada soruşturma gizli. Soruşturmanın selameti açısından özellikle farklı yorumlara neden olacak hususlardan da kaçınmak gerekiyor. Dolayısıyla burada Narin kızımızın Narin evladımızın katilini mutlaka bu soruşturma kapsamında tespit edilecek ve yargı huzuruna çıkarılacak.

Çok uzun sürmez ve bu anlamda açılacak bir davada yargılama neticesinde onun katili ya da katilleri yargı huzurunda millet huzurunda hesap verecekler ve biz bunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı hep söyledik. Sayın Cumhurbaşkanımız Narin kızımız kaybolduğu günden itibaren bu olayın üzerinde hassasiyetle duruyor.”