Adana'nın Seyhan ilçesinde kene ısırığı sonrası kırım kongo kanamalı ateşi hastalığı şikayeti üzerine hastaneye başvuran 49 yaşındaki Emre Nazım Dizici hayatını kaybetti.

Seyhan ilçesinde yaşayan 49 yaşındaki Emre Nazım Dizici, 1 Ekim günü baş ağrısı ve yüksek ateş sebebiyle 5 Ocak Devlet Hastanesi acil servisine başvurdu. Burada serum ve ağrı kesici yapıldıktan sonra evine gönderilen Dizici, aynı gece vücudunun çeşitli noktalarında alerjik kızarıklıklar ve kafasında şişlik fark etmesi üzerine tekrardan hastaneye giderek şikayetlerini belirtti. Doktorların "hiç bir şeyin yok" diyerek yeniden serum ve ağrı kesici yaparak evine gönderdiği Dizici buradaki tedaviden sonuç alamayınca ertesi gün özel bir hastaneye sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayacak hayatını kaybetti.

"Kan tahlili yapılmadı"

İki kez gittiği devlet hastanesinde Dizici'nin rahatsızlığına dair test ve gerekli tahlillerin yapılmadığını iddia eden aile yakınları şöyle konuştu: Hastamız iki kez 5 Ocak Devlet Hastanesi acil servisine başvurdu. Buradaki tedaviden sonuç alamayınca Seyhan Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Çekilen filmlerde durumu ortaya çıkan Dizici, Özel Başkent Hastanesi’ne sevk edilse de kene ısırması sonucu kırım kongo kanamalı ateşi hastalığı sebebiyle aynı gece hayatını kaybetti.

"Doktorların ihmali var"

İhmal sonucu Emre Nazım Dizici'nin hayatını kaybettiğini iddia eden Dizici'nin ailesi Adana İl Sağlık Müdürlüğü'ne seslenerek  acil serviste o gün görev yapan doktorlar hakkında soruşturma başlatılmasını talep etti.

Adana'nın bilinen esnaflarından olan ve bunun yanı sıra solucan gübresi üretimi yapan Dizici 2020 yılında Rüzgar isimli bir kitap yazmıştı. 2 kız çocuğu babası olan 49 yaşındaki Dizici fanatik Adana Demirspor taraftarı olarak da biliniyordu.