Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere başkanlığında Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda,  2025-2029 yıllarını kapsayan stratejik plan başta olmak üzere, YKS sınavında ilk 50 bine giren öğrencilere yol ve kayıt desteği verilmesi, SMA hastası Firdevs Koparan’ın evine asansör yapımı için nakdi destek verilmesi, bazı cadde ve bulvarlarının isim değişiklikleri, imar komisyonuna dair maddeler görüşülerek onaylandı.

Whatsapp Image 2024 09 05 At 20.36.25

“TBB’NİN TOPLANTISININ ADIYAMAN’DA YAPILMASI KAZANIM”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Tutdere, Eylül ayı Meclis Toplantısının Adıyaman’a hayırlı olmasını dileyerek geçen hafta gerçekleştirilen Türkiye Belediyeler Birliği toplantısına değindi. TBB Deprem Araştırma Komisyonunun, Ankara dışındaki ilk toplantısının Adıyaman’da gerçekleşmesinin şehir adına önemli bir kazanım olduğunu belirten Başkan Tutdere, şunları söyledi:

Whatsapp Image 2024 09 05 At 20.36.25 (2)

“ÖNCEKİ BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN KILINÇ’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“Geçen hafta bildiğiniz üzere TBB’nin yeni yönetimi ve Deprem Araştırma Komisyonunun Ankara dışındaki ilk toplantısı Adıyaman’ımızda yapıldı. Adıyaman tarihinde de ilk kez şehrimizde TBB toplantısı gerçekleştirildi. Belediyeler arası işbirliği açısından verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bu kapsamda yine bildiğiniz gibi Belediyemizin hizmet binasının da temel atma töreni gerçekleştirildi. Adıyaman Belediyesi hizmet binasını temelini, TBB ve İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun da katılımıyla hep beraber attık. Hepimiz fiziki koşulları yetersiz olan binada hizmet etmeye çalışıyoruz. Bir aksilik olmazsa gelecek yıl eylül ayında hizmet binamıza geçmiş olacağız. Kamu kurumlarında hizmette devamlılık esastır. Temel atma töreninde de ifade ettiğim gibi, proje ve kazı çalışmalarına daha önce başlanan hizmet binamıza emek verenlere ve önceki başkanımız Süleyman Kılınç’a bu konuda teşekkür etmek istiyorum. Yeni binamızda halkımıza ve şehrimize daha güzel hizmet vereceğimize inanıyorum.”

Whatsapp Image 2024 09 05 At 20.36.25 (1)

“STRATEJİK PLANIMIZ VİZYON BELGEMİZ”

Eylül ayında stratejik planın kabulü olmak üzere çok sayıda önemli karara imza atıldığını belirten Başkan Tutdere, “Stratejik plan bir belediye için vizyon belgesidir. Arkadaşlarımız aylardır çalışıyor; STK’ları dinledik, muhtarlarımızı dinledik, sokakta halkımızı dinledik. Yoğun ve titiz bir çalışma sonucunda ortaya çıkardığımız çalışmamızın belediyemiz ve Adıyaman’ımız için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE DESTEK

Meclis Toplantısında başlıca şu maddeler onaylandı:

- Başarılı Öğrencilere Destek 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) başarılı olup, bir lisans veya ön lisans programına kayıt yaptıran öğrencilere bir defaya mahsus yol ve kayıt yardımı yapılması kararlaştırıldı. Bu yardımdan, Adıyaman merkez ilçe ve köylerinde ikamet eden öğrenciler faydalanabilecek. Yardım kapsamında sıralamada ilk 10 bine giren öğrencilere 12 bin TL, 10 bin ile 20 bin arasındaki öğrencilere 8 bin TL, 20 bin ile 30 bin arasındaki öğrencilere 6 bin TL, sıralaması 30 bin ile 50 bin arasında olan öğrencilere de 4 bin TL destekte bulunulacak.

BELEDİYE SMA HASTASI FİRDEVS’E EL UZATTI

- SMA Hastası İçin Yardım Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Koparal’ın SMA hastası kızı Firdevs Koparal için, evine engelli asansörü yapılması amacıyla nakdi yardım talebi de kabul edildi.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR VE İBB’DEN YOL DESTEĞİ

Küçük Sanayi Sitesi ile Organize Sanayi Bölgesi arasında yapılacak olan bağlantı yolunun asfalt maliyetini Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin üstlenmesi nedeniyle, bu caddeye ‘Mersin Caddesi’ ismi verilmesi kararlaştırıldı.

- Ayrıca, daha önce 4. Murat Bulvarı olarak adlandırılan 40 metrelik kuzey bulvarının asfalt ve yol yapım masraflarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin üstlenmesi üzerine, bulvarın ismi ‘İstanbul Bulvarı’ olarak değiştirildi.