ADIYAMAN

Adıyaman Belediyesi kadınlara Belgesel Atölyesi düzenliyor

Adıyaman Belediyesi, kadınlara yönelik belgesel atölyesi düzenliyor. Her kesimden kadının katılabileceği atölyede, 6 Şubat depremleriyle ilgili belgesel çekilecek. Belgeselin galası 6 Şubat 2025’de yapılacak.

Abone Ol

Atölyede kadınlar, belgesel senaryosu yazımı, röportaj teknikleri, kamera kullanımı, ses kaydı, ışık kullanımı, kurgu ve montaj gibi belgesel yapımının tüm aşamalarında eğitim alacak.  Eğitimlerin ardından bir belgesel film ortaya çıkarılacak ve çekilecek belgesel 6 Şubat 2025’te gösterime sunulacak.

BAŞVURULAR VE SEÇMELER AKEM’DEN

Başvurular Adıyaman Belediyesi Eğitim ve Kültür Merkezi’nde (AKEM) alınacak ve seçmeler de 17 Ekim 2024 Perşembe günü saat 16.00-18.00 arasında yine Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan AKEM binasında yapılacak.

BAŞKAN TUTDERE: “KADINLARIN GÖZÜNDEN ACILARIMIZI ANLATACAĞIZ”

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu atölyeyle kadınların yaratıcılığını desteklerken, şehrimizin yaşadığı büyük acılara dair kalıcı bir eser bırakacağız. 6 Şubat depremleri, kadınların gözünden bir belgeselle tarihe not düşülecek.” ifadelerini kullandı.