Adıyaman Belediyesi, Demokrasi Parkı’nda düzenlenen törenle Emekli Çay Evi, Emekli Lokantası ve Kadın Dinlenme Evi’nin açılışını yaptı. Açılışa Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Başkan Tutdere, açılışta ilk yemeğin dağıtımını yaptı ve davetlilere çay ikramında bulundu. Açılış kurdelesini ise çocuklarla birlikte kesti.

"BU ŞEHRİ HEP BİRLİKTE YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, göreve geldikleri günden bu yana büyük bir mücadele içinde olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bugün burada, Adıyaman’ımız için ve halkımız için önemli üç açılışı bir arada gerçekleştiriyoruz. 31 Mart'ta halkımızın desteğiyle bu göreve geldiğimiz günden bu yana, büyük bir mücadelenin içerisindeyiz. Ekiplerimizle, tüm belediye çalışanlarımızla birlikte halkımızın yaralarını sarmak, Adıyaman'ı yeniden ayağa kaldırmak ve Adıyaman'da yaşamı yeniden inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz.Elbette ki işimiz kolay değil. 6 Şubat'ta taş üstünde taş kalmamış, altyapısıyla, üstyapısıyla yerle bir olmuş bir kentte, halkımızdan aldığımız enerji ve destekle büyük bir mücadele veriyoruz. İnşallah, bu mücadelede sizlerden aldığımız güçle, kısa süre içerisinde şehrimizi yeniden barışın, kardeşliğin ve huzurun şehri yapacağız. Hep birlikte bunu başaracağız.”

3 ÇEŞİT YEMEK 50 TL, ÇAY 3 TL

Hizmete açılan mekanlara dair bilgi veren Başkan Tutdere, “Bugün özellikle benim için çok mutlu olduğum bir gün; çünkü emekli amcalarımız için Demokrasi Parkı’nda Emekli Çay Evi’ni açıyoruz. Aynı şekilde, emeklilerimiz ve dar gelirli vatandaşlarımızın faydalanabileceği Emekli Lokantası’nı ve kadınlar için Kadın Dinlenme Evi’ni hizmete sunuyoruz. Emekliler Lokantamızda 3 çeşit yemek 50 TL, çay 3 TL, Türk kahvesi de 10 TL olacak. Kadınlarımız kadın dinlenme evinde rahatça vakit geçirebilecek, yavruları ile ilgilenebilecek.” dedi.

HALK EKMEK ÇOK YAKINDA…

Seçim döneminde söz verdikleri gibi halk ekmek hizmetini de hayata geçireceklerinin altını çizen Başkan Tutdere, “Sizlere söz verdiğimiz gibi halk ekmek, mutfak, aşevi ve kriz koordinasyon merkezimiz projelerinin çalışmasını tamamladık Eylül ayının ilk haftasında ihalesini yapıp işe başlamış olacağız. Bunun gibi size vaat etiğimiz projeleri bir bir yerine getirerek sizlere hizmet edeceğiz. Adıyamanlılara ve sizlere hizmet etmek benim ve çalışma arkadaşlarım için bir gururdur. Bu dönem her zamankinden çok birliğinize ve desteklerinize ihtiyacım var.  Bu dönem valilik kurumumuz başta olmak üzere ilimizin tüm kurum ve kuruluş ve birimlerimizle güçlü bir iletişim ve dayanışmaya sahibiz. Onlarla birlikte yaralarımızın sarılması konusunda gayret gösteriyoruz Bir ayağımız Ankara’da bakanlıkta bir ayağımız burada Adıyamanlı hemşerilerimizin hizmeti için çalışıyoruz.” diye konuştu.

EKREM İMAMOĞLU 28 AĞUSTOS’DA ADIYAMAN’DA

Söz konusu çalışmaları hızlandırmak adına, 28 Ağustos’da İBB ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Adıyaman’a geleceğini hatırlatan Tutdere, “Çok yakında TBB Başkanı Sayım Ekrem İmamoğlu ve TBB’nin Kıymetli Büyük Şehir Belediye Başkanlarıyla burada olacak. Adıyaman’ın konularını masaya yatırarak onların desteklerini alacağız. Adıyaman için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ve çalışmaya da devam edeceğiz.”dedi.

“ADIYAMAN’IMIZDA SOSYAL YAŞAMI GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Yapılan hizmetlerle Adıyaman’da sosyal yaşamı güçlendirmeyi hedeflediklerini dile getiren Başkan Tutdere, sözlerini şöyle tamamladı:

“Her ay farklı organizasyonlar ve etkinliklerle sizlerle olmaya devam edeceğiz. Konteyner kentlerde kültür sanat etkinlikleri yapıyoruz, yazlık sinemalarla çocuklarımızı eğlendiriyoruz ve maçları izletiyoruz. Sosyal tesislerimizde, yüzme havuzlarımızda binlerce çocuğumuza çeşitli spor alanlarında kurslar veriyoruz ve onların gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Okullar açılmadan, Milli Eğitim ile işbirliği yaparak, çocuklarımızın iyi koşullarda eğitim alması için belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Yapacak çok işimiz var. Adıyaman’ı sizlerle birlikte yeniden ayağa kaldıracağız. Bu şehir hepimizin ve kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin şehri olacak. Adıyaman’ın dayanışmaya ve desteğe ihtiyacı var. Şehrimize ve insanımıza sahip çıkmaya davet ediyorum. İş insanlarını ve sanayicileri işsizlikle mücadele için yatırım yapmaya çağırıyorum. Birlik ve beraberlik içinde bu zor günleri atlatacağız ve Adıyaman’ı kısa sürede güzelleştireceğiz. Katılımlarınız ve destekleriniz için teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bu tesislerimiz halkımıza hayırlı olsun."

Açılış sonrası, vatandaşlar yeni açılan mekanları ziyaret ederek hizmetleri yerinde inceledi.