Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin göreve geldiği 6 aydan bu yana Adıyaman Belediyesi, yerel ve ulusal çapta tanınan sanatçıların sahne aldığı 8 konser düzenledi. Konserlerde Buray, Nurettin Rençber, Pinhani ve Erdal Erzincan gibi sanatçılar hiçbir ücret almadan sahne aldı.

14 Ekim'de düzenlenen Erdal Erzincan konserinde, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere sanatçıların Adıyaman’la dayanışma göstererek hiçbir konserden ücret talep etmediklerini söyledi. Tutdere, “Bugün Adıyaman bir başka güzel. Bugüne kadar bu sahnede yer alan bütün sanatçılarımız, bir kuruş para almadan sadece Adıyaman için geldiler, dayanışma için geldiler. Bugün de aynı duyguyla aramızda Erdal Erzincan var. not ediyoruz. Biz Adıyaman Belediyesi olarak kültürel ve kültürel faaliyetlerimizde hız kesmeden devam ediliyor. Çünkü bu topraklar, yaşadıkları, yaşadıkları, sanatın, edebiyatın ve medeniyetin topraklarıdır.” dedi. 

BAŞKAN TUTDERE’DEN TEŞEKKÜR MESAJI

Deprem sonrasında şehirde hakim olan yas havasını kırmak için bu tür moral etkinliklerinin önemli olduğunun altını çizen Tutdere, davetlerini kırmadan gelen sanatçılara dayanışma örneği gösterdikleri için teşekkür etti.

PİNHANİ'NİN SAHNEDEN MESAJI: SANATLA DAYANIŞMA

20 Eylül'de gerçekleşen Pinhani konserinde , grup solisti Sinan Kaynakçı da sahneden anlamlı bir mesaj verdi. Kaynakçı, “Bizim sizlerin yaşadıklarını tam olarak anlamamız mümkün değil. Ama ne olursa olsun geldik. Adıyaman Belediyesi bizden konser vermemizi istediğinde para almamamız gerektiğini düşündük. Çünkü halkın birçok acil ihtiyacı varken konsere para harcamanın zamanı değildi. Ama bir yandan da sanatla moral bulmanın önemi büyük. Bu yüzden gönüllü olarak buradayız.” diye konuştu.