GÜNDEM

AFAD'dan 7 il için sağanak uyarısı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 2 il için turuncu, 5 il için ise sarı kodlu sağanak yağış uyarısında bulundu.

Abone Ol

AFAD'ın açıklamasına göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere dayanarak Bartın ve Zonguldak için turuncu, Düzce, Sakarya, Bolu, Karabük ve Trabzon için sarı kodlu yağış uyarısı yapıldı.

Bu gece itibarıyla, Düzce çevresi, Sakarya'nın doğusu, Bolu ve Karabük'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli, Bartın ve Zonguldak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış beklenirken, Trabzon genelinde ise aralıklarla kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor.

AFAD, ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirterek, "Turuncu kod uyarısı yapılan illerdeki vali ve kaymakamlar bilgilendirilmiştir. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında tüm ilgili gruplar, yeterli personel ve araçla hazır beklemektedir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması önemle hatırlatılmaktadır." ifadeleri kullanıldı.