Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; 25 Ağustos Pazar günü için Sivas, Yozgat, Kayseri, Malatya, Tokat, Amasya, Sinop, Ordu ve Samsun illeri için sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD); Samsun, Sivas, Yozgat, Kayseri, Malatya, Tokat, Amasya, Sinop, Ordu olmak üzere 9 ilin valiliklerine "Meteorolojik Uyarı" gönderdi. Bu illerin yurttaşlarına da SMS ile bilgilendirme yapıldı.

Turuncu ve Sarı Kodlu Uyarı

AFAD tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Meteoroloji’den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 1 ilimize Turuncu, 8 ilimize ise Sarı kod ile yağış uyarısı yapılmıştır. Samsun, Sivas, Yozgat, Kayseri, Malatya, Tokat, Amasya, Sinop, Ordu.

Turuncu yağış uyarısı verilen Samsun ilimizde; vatandaşlarımıza AFAD tarafından SMS ile bilgilendirme yapılmıştır. Cami ve belediye anons sistemleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma araçlarından gerekli uyarılar yapılmaktadır.

An itibarıyla ihbar alınmış olup, alınan tüm ihbarlara müdahale edilmiştir. AFAD, Jandarma, Emniyet, Sağlık, İtfaiye ekipleri ve sivil toplum kuruluşları ile ortak yürütülen çalışmalar sonucunda mahsur kalan vatandaşımız kurtarılarak güvenli alanlara tahliye edilmiştir. Tüm kurumlarımız teyakkuz halinde olup, gelişmeleri takip etmektedir.

Yurttaşlar Uyarıldı

Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz."