BALIKESİR

Ahmet Akın: Üreten çiftçimizin daima yanındayız

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, domates üreticilerinin fiyat düşüklüğü ve artan maliyetlere karşı düzenledikleri eyleme katılarak destek verdi. Akın, 'Çiftçimiz ne kadar üretirse, memleketimiz o kadar kalkınır' diyerek üreticilerin sorunlarının siyaset üstü bir yaklaşımla çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Abone Ol

Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, domates üreticilerinin düşük fiyatlar ve artan maliyetler nedeniyle yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen eyleme katılarak destek verdi. Başkan Akın, "Çiftçimiz ne kadar üretirse, memleketimiz o kadar kalkınır. Memleketimiz kalkındığında milletimiz refaha ulaşır," dedi.

"Çiftçilerimizin Yanında Dimdik Duracağız"

Başkan Ahmet Akın, Balıkesir’in Bandırma ilçesi Aksakal Mahallesi'nde domates üreticileri tarafından düzenlenen eyleme katıldı. Eylemde, CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Demokrat Parti İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve CHP PM Üyesi Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu Mehmet Tüm de yer aldı.

Başkan Akın, zorlu ekonomik koşullar altında ezilen üreticilerin yanında durmaya devam edeceklerini belirterek, üreticilerle birlikte Balıkesir-Bursa istikametinde temsili olarak Ankara’ya doğru yürüyüşe geçti. Çiftçiler, ellerinde Türk bayrakları ve “Köylü Milletin Efendisidir” yazılı pankartlarla eyleme katıldı.

"Çiftçilerimizin Sorunları Siyaset Üstü Ele Alınmalı"

Başkan Akın, hükümetin enflasyonu düşürmek amacıyla salça fabrikalarının ihracatını durdurmasının, çiftçileri olumsuz etkilediğini belirtti. Akın, "Bu karar, yıllardır var olan pazarı yok etti. Çiftçimizin sorunlarını çözmek için siyaset üstü bir çabayla, birlik ve beraberlik içinde çalışılmalıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Köylü milletin efendisidir.’ Çiftçimize ne kadar destek olursak, çiftçimiz de o kadar üretir," dedi.

"Çiftçi Olmak Suç Değil, Ödüldür"

Domates üreticilerinin tarlalarından gelir elde edemediğini vurgulayan Akın, “Çiftçilerimizin mahsulünün tarlada kalmaması için hepimizin üzerine düşen görevler var. Çiftçi olmak suç değil, ödüldür. Çünkü çiftçi, milletin efendisidir,” dedi.

"Yetkililer Bu Sesi Duymalı"

Türkiye’nin domates üretiminde 4. sırada olduğunu belirten Başkan Akın, Balıkesir ve Bandırma’nın 105 bin ton üretimle birinci sırada yer aldığını söyledi. Akın, tüm yetkilileri bu duruma çözüm bulmaya çağırarak, “Balıkesir’in 9 milletvekili de Balıkesir’in sorunlarına çözüm bulmak için çalışmak zorundadır. Tüm milletvekillerimizden bu sesi duymalarını ve çözüm için birlik içinde olmalarını istiyorum,” dedi.

"Traktör Gezinti Aracı Değil, Üretim Aracıdır"

Eyleme katılan üreticiler ise yaptıkları ortak açıklamada, tarımda teknolojinin önemine dikkat çekerek, “Üreticilerin traktörlerini 'milyonluk makineler' olarak nitelendirenler, tarım teknolojilerinin hızla geliştiğini unutmasın. Traktörler, çiftçilerin üretim araçlarıdır. Üreticiyi ötekileştirmeyin, aksine sahip çıkın. Tarımda milli değerlerimizi yitirmemek için yerli tohum ve yerli üretimi mutlaka destekleyin,” ifadelerini kullandılar.

Başkan Akın, üretimin milli bir değer olduğuna vurgu yaparak, çiftçilerin sorunlarının çözülmesi için her türlü çabayı göstereceklerini belirtti.