Ahmet Güneştekin’in 3 Kasım’da İzmir Kültürpark’ta açılan “Gavur Mahallesi” sergisini, ilk ayında 300 binde fazla kişi gezdi. Günlük ortalama 10 bin ziyaretçiyi ağırlayan, Güneştekin Vakfı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle düzenlenen ve 5 Mart’a kadar açık kalacak serginin 1,5 milyon ziyaretçiye ulaşması bekleniyor.

“Gavur Mahallesi” sergisi, sanat dünyasının yanı sıra yurttaşlardan da yoğun ilgi görüyor. Kesintiye uğratılmış toplumsal hafızaya bakan ve hak ihlallerine yol açan önemli toplumsal olayları işleyen Güneştekin’in sergisi, izleyici ile kurduğu farklı etkileşimle dikkati çekiyor.

DİYARBAKIR'DAKİ SERGİ DE İLGİ ÇEKMİŞTİ

Seçkin kültür sanat çevreleri ve yönetimler tarafından çok tartışılan ve eleştirilen sanatçının Diyarbakır’daki “Hafıza Odası” sergisi de açılışının ardından sanatseverlerden yoğun ilgi görmüştü.

Serginin açık olduğu dönemde hafta içi 7-8 bin, hafta sonu 14-16 bin ziyaretçi alarak, sanatçının o güne kadar en çok ziyaret edilen sergilerinden biri olmuştu. Güneştekin'in sadece İstanbul gibi küresel sanat platformlarının önemli merkezlerinde değil, Anadolu’nun farklı şehirlerinde gerçekleşen sergilerinin de ilgi görmesi, "sanata eşit erişim olanağının görünür kılınması" açısından da önem taşıdığı ifade ediliyor.

“Gâvur Mahallesi” sergisi, kendini başlangıç noktası olarak gören tarih yazımlarını sarsan ve hafıza çalışmalarında başka bir tarih bilinci oluşturmaya yönelen önemli bir adımı oluşturuyor.