KÜLTÜR & SANAT

Ahmet Ümit'ten yeni Başkomser Nevzat romanı: "Yırtıcı Kuşlar Zamanı"nın çıkış tarihi belli oldu

Ahmet Ümit'in yeni kitabı "Yırtıcı Kuşlar Zamanı", 2 Ekim'de okurlarıyla buluşuyor. Kitapta, Başkomser Nevzat ailesini katledenlerin izini sürerken, Türkiye'nin sorunlarına da değiniyor.

Abone Ol

Yazar Ahmet Ümit'in yeni romanı "Yırtıcı Kuşlar Zamanı", 2 Ekim'de kitapseverlerin beğenisine sunulacak.

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan kitapta, Başkomser Nevzat bir yandan ailesini katledenlerin izini sürüyor, diğer yandan Türkiye'nin sorunlarını da bir kez daha masaya yatırıyor.

Ahmet Ümit bu romanında zenginlerin karıştığı cinayetler, mülk satın almayla verilen yurttaşlıklar, kolay para kazanma istekleri, siyasilerin durumları, ekonomik sorunlar gibi Türkiye'yi pek çok açıdan okuruna izletiyor.

"Yırtıcı Kuşlar Zamanı" Hakkında

"Bu ülke­de televizyonsuz bir hayat düşünülemez. Daha ilginci yine birileri ekranda cinayetler çözüyor, memleketin ücra köşe­lerindeki kasabalarda, köylerde ne tür ihanetler yaşandı, kim kiminle yattı, kim kimi öldürdü, kim kimden para çaldı, kim kimin mülküne kondu, bunları ortalığa döküyordu. Elbette adı sanı belirsiz, sıradan, küçük insanların sırlarıydı bun­lar. Tuzu kuru olanların, toplumun kaymak tabakasından olanların, nasıl para kazandıkları, hangi siyasilerle içli dışlı oldukları, bu kadar kısa sürede nasıl Türkiye’nin en zengin­leri arasına girdikleri asla konu edilmiyordu. Hatta onların çocuklarının, eşlerinin adlarının karıştığı bariz cinayetler bile sorgulanmıyordu."