Ağaç oymacılığı, ham ağaç parçalarının kontrollü bir şekilde çıkarılmasıyla şekillendirildiği bir heykel biçimidir. Ahşap oymacılar, bir kereste parçasının istenmeyen kısımlarını kesmek için aletler kullanır ve geride bitmiş desenli bir ahşap ya da bir heykel kalacaktır. Ahşap oyma teknikleri, en temel kesim ve oyuklardan daha gelişmiş modelleme, oyma ve heykel yapmaya kadar çeşitlilik gösterir. Ahşap oyma tekniklerinde birçok varyasyon olmakla birlikte, başlıca yöntemler şunlardır:

  • Oymacılık
  • Modelleme
  • Heykeltıraşlık

Ağaç oymacılığı, ahşabı veya diğer malzemeleri elle veya bıçak, keski veya oyukla şekillendirme sanatıdır. Ahşap oymacılığı, hem amatörler hem de profesyoneller tarafından ahşap, taş ve plastik gibi çeşitli ortamlarda yapılır. Teknik, özel bir sanatsal beceri gerektirmez ancak bitmiş bir parça üretmek için dikkatli bir işçilik gerektirir. Bu amaçla çok çeşitli yöntemler geliştirilmiştir.


Ahşap Oyma Sanatı 


Ahşap oyma evlerinde veya ofislerinde sergilenebilecek veya işlevsel parçalar olarak kullanılabilecek güzel sanat eserlerine ahşabı nasıl oyacağını öğrenmekten zevk alan birçok insan arasında popüler bir hobidir. Bu sanat hakkında bilgi almak ve malzemeleri satın almak için https://www.hobi24.com/ahsap-oyma sayfası sizleri bekliyor.