ABD’li yetkililerin, KOAH nedeniyle hayatını kaybeden sinema sanatçısı Ahu Tuğba’nın vefatını “şüpheli ölüm” kategorisine alması nedeniyle cenaze nakil işlemleri uçuş prosedürüne takıldı. Tuğba’nın perşembe günü İstanbul’da yapılması planlanan cenaze töreninin ertelenebileceği ifade ediliyor. 

ŞÜPHELİ ÖLÜM İNCELEMESİ 

KOAH hastalığı nedeniyle pazar günü Miami’de yaşamını yitiren Türk sinemasının efsane isimlerinden Ahu Tuğba’nın cenazesinin İstanbul’a getirilmesi beklenirken, ABD’li yetkililerin “şüpheli ölüm” incelemesi başlatması nedeniyle süreç uzadı. Ahu Tuğba için perşembe günü (5 Eylül) AKM’de bir tören düzenlenecek, cenazesi Teşvikiye Camii’nde kılınacak namazdan sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecekti.

CENAZE TÖRENİ ERTELENEBİLİR

Habertürk’te yer alan habere göre; Miami’den İstanbul’a tarifeli uçakla getirilmesi planlanan cenaze, ABD’deki bazı prosedürlerin tamamlanamaması nedeniyle uçuş engeline takıldı. Türk Sineması, sevilen oyuncusunu son yolculuğuna uğurlamak için beklerken, cenaze töreninin ne zaman gerçekleştirileceği belirsizliğini koruyor.


SİNEGED (İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği) yönetim kurulu üyesi Nur Türkşen, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Türk Sineması, Yeşilçam’ın kıymetli yıldızlarından Ahu Tuğba’yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktadır. Sanat dünyamıza kattığı eşsiz değerler ve sinemamızda bıraktığı silinmez izlerle, Ahu Tuğba daima hatırlanacaktır. Bu büyük kayıp karşısında derin bir keder içerisindeyiz. Amerika’daki uçuş prosedürlerinden kaynaklı, Cenaze töreni tarihi henüz belirlenmemiş olup, bu konuda duyuru daha sonra yapılacaktır. Bilgimiz dışında yapılan yanlış tarih bilgilendirme ve duyurulara itibar edilmemesi rica olunur. Ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı diliyor, bu zor günlerinde yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz. SİNEGED olarak, Türk sinemasına adını altın harflerle yazdıran Ahu Tuğba’nın hatırasını daima yaşatacağımızı vurgulamak isteriz.”