AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Parti Genel Merkezi'ndeki, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, seçim çalışmalarının resmen başlatıldığını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki seçim döneminde MKYK başta olmak üzere bütün birimlerin hazır ve gayretli olmalarını istediğini anlatan Çelik, birimlerin bununla ilgili hazırlıklarını yaptığını dile getirdi.

Ömer Çelik, toplantının bölgesel ve uluslararası gelişmeler üst başlığında, sadece Gazze meselesinin ele alındığını, Türkiye'nin pozisyonunun, temaslarının, şimdiye kadar gelinen noktanın kapsamlı şekilde değerlendirildiğini ifade etti.

Toplantıda, Seçim İşleri Başkanlığının, MKYK'den seçim takviminin açıklanması ve çeşitli aşamalarının belirlenmesiyle ilgili yetki istediğini de kaydeden Çelik, şunları aktardı:

"Bu yetki verilmiştir. MKYK tarafından bu takvimin nasıl işleyeceği, bunun nasıl gerçekleşeceği üzerindeki son çalışmalar tamamlanıp Genel Başkanımızın onayına sunulduktan sonra bir iki gün içerisinde kamuoyuyla paylaşılacaktır. Geldiğimiz noktada fiilen bu MKYK toplantısıyla, bu yetkilerin verilmesiyle, bizim açımızdan seçim dönemi çalışmaları ve takvimi resmen başlamıştır."

Çelik, AK Parti MKYK'si açısından bu çalışmaların resmi başlangıcının, bugünkü toplantı ve teşkilatlara yetki devirleriyle gerçekleştiğini anlattı.