Ülkemize binlerce plaj bulunmakta ve bunların büyük bir çoğunluğu İstanbul’un kıyı kesimlerinde yer almaktadır. Akçakese plajı da İstanbul’da yer alan ve turistler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Akçakese hangi ile bağlı olduğu tatilciler tarafından merak ediliyor ve nasıl gidileceği araştırılıyor. 

Her yıl yerli ve yabancı turisti ağırlayan Akçakese plajı nerede, nasıl ulaşılır gibi sorulara ayrıntılı bir şekilde göz atalım…

Akcakese Plaji Nerede 7

Akçakese Plajı Nerede?

Hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler tarafından özellikle haftasonu için plaj planlarında Akçakese plajı da mutlaka yer alıyor. İlk kez gidecekler ise Akçakese’nin nerede yer aldığını merak ediyor. Akçakese plajı nerede olduğunu araştıranlar için detaylı bir rehber oluşturduk.

Akçakese Plajı, İstanbul’un Şile ilçesine bağlı Akçakese Köyü’nde yer almaktadır. Akçakese plajı İstanbul merkezine yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Hem kolay ulaşılır olması hem de denizi ile sıkça tercih edilen plajlardan biridir.

Akçakese plajı uzunluğu 1 kilometredir ve ince kum sahil özelliğine sahiptir. Ayrıca, Karadeniz kıyısında olması sebebiyle, sığ ve sakin bir denize sahiptir. 

Akçakese köyü plajı nerede sorusunu yanıtladıktan sonra plaja gitmek isteyenlerin merak ettiği birkaç soruya daha kısaca değinelim.

Akcakese Plaji Nerede4

Akçakese Plajı Nasıl Gidilir?

Akçakese Plajı Nerede İstanbul’un neresinde soruları yanı sıra plaja nasıl ulaşılacağı da ayrıca merak edilen konulardan biridir. Akçakese plajına hem Avrupa Yakası’ndan hemde Anadolu Yakası’ndan kolaylıkla gidilebilmektedir. 

Öncelikle, özel araç ile Avrupa Yakası’ndan D010/E80 otoyolu üzerinden 1 saat 30 dakika gibi bir sürede ulaşılabilir. D010/E80 otoyolu üzerinden Şile’ye ulaştıktan sonra Ağva yönüne sapıp Kandıra tabelasından sonra sola dönerek Akçakese halk plajına ulaşılabilir. 

Akçakese plajına Özel araçla Anadolu Yakası’ndan ulaşmak da mümkün. Bunun için ise öncelikler D100 karayolu üzerinden Şile’ye ulaşılmalı. Şile’ye ulaştıktan sonra ise Ağva yoluna girerek Kandıra tabelasından sonra sola dönerek Akçakese halk plajına ulaşılabilir. 

Akçakese plajına gitmek için özel araç yerine toplu taşıma araçları da kullanılabilir. Otobüs ile yolculuk süresi ise 2 saat 30 dakika civarındadır. 

Akcakese Plaji Nerede 5

Şile Akçakese Plajı Hangi Otobüs Gider?

Şile Akçakese plajına gitmek için iki farklı otobüs hattı kullanılmaktadır. Öncelikle, Şile’ye varmak için Üsküdar’dan 139A sayılı otobüs kullanılır. Üsküdar-Şile/Ağva otobüs hattı dışında Tepeüstü-Şile 139T otobüs hattı da kullanılabilir. Bu iki otobüs hattı da Şile Akçakese plajını yakınlarına kadar gitmektedir. Bu sebeple otobüsten indikten sonra belli bir yürüme mesafesi vardır.

Akçakese Hangi İle Bağlı?

Akçakese Karadeniz kıyısında yer alır ve İstanbul’a bağlı bir plajdır. İstanbul’a bağlı olan Akçakese Plajı Şile’de yer alır.

Akcakese Plaji Nerede 6

Akçakese Plajı Ücretli mi?

Haftasonu İstanbul içinde bulunan plajları tercih edenler için ideal bir plaj olan Akçakese denizi, havası ve imkanları ile birçok kişiye hitap ediyor. Akçakese plajı 2024 fiyatları ise gidecekler tarafından araştırılıyor. 

Akçakese plajı ücretli değildir. Fakat girişte bir ücret ödenmese de otopark, şezlong ve şemsiye gibi hizmetler ücretlidir. 

Buna göre, Akçakese plajı otopark, şezlong ve şemsiye fiyatları aşağıdaki gibidir:

  • Akçakese plajı şezlong fiyatları 300 TL ve 400 TL arasında değişiklik göstermektedir. Bu fiyata, 2 şezlong dahildir. 
  • Akçakese plajı otopark fiyatları ise 200 TL ve 250 TL arasında değişiklik göstermektedir. Bu fiyata, soyunma kabini, WC ve duş ücretleri dahildir. 

Akcakese Plaji Nerede 2

Akçakese Halk Plajı mı?

Akçakese plajı 1 kilometre uzunluğundadır ve küçük bir bölümü halk plajı olarak hizmet vermektedir. 

Akçakese Plajı Konaklama Var mı?

Akçakese plajı İstanbul merkeze 17 kilometre uzaklıkta olup  ulaşım aracına bağlı olarak da varış süresi artıp azalmaktadır. Akçakese plajına girmek isteyen fakat buraya uzakta oturanlar ise burada bulunan konaklama yerleri olup olmadığını sorguluyor. 

Öncelikle, Akçakese plajı yakınlarında birçok tesis bulunmaktadır. Bu tesisler içerisinde butik oteller ve pansiyonlar bulunmaktadır. Butik oteller ve pansiyonlar yanı sıra Akçakese plajı yakınlarında oteller de mevcuttur. 

Otel veya küçük pansiyonlarda kalmak istemeyenler için ise Akçakese plajı yakınlarında kamp kurma imkanı da mevcuttur. Doğa ile iç içe bir tatil planlar için kamp alanları ve deniz kenarına çadır kurmak oldukça keyifli bir deneyim sunabilir. Bu imkanların yanında Akçakese plajı yakınlarında otantik bungalov evler de bulunmaktadır. Bunun için tatil öncesi rezervasyon yapmakta fayda vardır.

Kamp yapmak, otellerde kalmak gibi çeşitli imkanlar sunan Akçakese plajı çevresinde çeşitli etkinlikler yapmak da mümkündür. Ayrıca Akçakese plajında, dalış, yüzme, doğa fotoğrafları çekme, Şile turu yapma ve piknik gibi etkinlikler de yapılabilir. 

Bu arada Şile’ye gitmişken, Ağva, Gelin Kayası, Göksu Deresi, Kadırga Koyu, Uzunkum Plajı, Gürlek Mağarası, Şile Feneri, Tarihi Şile Evleri ve Heciz Kalesi gibi hem tarihi alanlar hem de doğal güzelliklerin ziyaret edilmesi de tavsiye edilir. 

Akcakese Plaji Nerede 2

Akçakese Plajı Mangal Yasak mı?

Akçakese plajı mangal yapmanın yasak olup olmadığına dair bir bilgi bulunmamaktadır.