ADVERTORIAL

Akıllı Telefon Ekran Karşılaştırması

Abone Ol

Telefon modellerini karşılaştırırken ekranların özellikleri birçok kişi için ön plandadır. Yeni nesil telefonların önemli bir kısmı ekrandır, ve görüntü kalitesini de direkt olarak etkiler. Özellikle yüksek kaliteli videolarda belirgin farklar yaratabilir. Tabii ki renklerin canlılığı ve güneş altında parlaklığı da ekranın önemli özellikleri arasındadır. Görüntü kalitesi açısından yenileme hızı gibi farklı faktörler de işin içine girer. Bu sebeplerden dolayı, farklı amaçlar için telefonu kullanan birçok kişi için ekran özellikleri önceliklidir. Fakat sadece çözünürlüğü karşılaştırmak yeterli olmayabilir. Eğer çözünürlük açısından iddialı bir model istiyorsanız Xiaomi Redmi K70 Ultra 256GB 12GB Ram tercih edebilirsiniz. Ekrandaki yüksek piksel değerleri oldukça iddialıdır ve yüksek bir kalite sunar.

Hangi Ekran Özellikleri Önemli

Ekran özelliklerini karşılaştırırken performans, çözünürlük ve farklı teknolojilere uyum önemlidir. Fakat bunları anlamak için ince teknolojileri karşılaştırmanız gerekiyor. Mesela ekranın yenileme hızı veya renk doğruluğu da kalite açısından çok kritik olabilir. Öne çıkan özelliklere bakarak telefon incelemesi yapılabilir.

● Telefonlar arasında karşılaştırma yaparken ekran tipine bakmak büyük fayda sağlar. AMOLED, Süper AMOLED, IPS LCD gibi farklı teknolojiler karşınıza çıkabilir. AMOLED ekranlar daha canlı renkler ve daha derin siyahlar için tercih edilebilir. Bu ekran tipleri arasında karşılaştırma yaparken tüketilen enerji miktarı ve güneş altında parlaklık göz önünde bulundurulmalı.

● Görüntü kalitesini yakından etkileyen şeylerden biri de çözünürlüktür. Daha keskin ve net görüntü alabilmek için yüksek çözünürlükte ekranlar gereklidir. Çözünürlük değerleri iki rakamın çarpılması şeklinde ve piksel değeri ile gösterilir. Bazen de sadece 4K çözünürlük gibi bir değer karşınıza çıkabilir. Bu değer yatay piksel çözünürlüğünü belirtir. Yani 4096 x 2160 piksel 4K olarak adlandırılabilir.

● Görüntü kalitesi açısından önemli olan bir diğer şey de ekranın yenileme hızı. Bu değerler GHz cinsinden verilir ve ne kadar yüksekse genellikle o kadar kaliteli görüntü elde edilir.

● Ekranın boyutu da telefon deneyimi için kritiktir. Bu değer genellikle santimetre veya inç cinsinden verilir. Kullanışlı boyutu ile Samsung Galaxy M36 birçok kişinin ihtiyacını karşılayabiliyor.

● HDR desteği de video ve görsellerden alabileceğiniz keyfi etkiler. HDR desteği sayesinde daha yüksek kontrast ve daha zengin renk elde edilebilir.

Telefon ekranları arasında karşılaştırma yaparken bu değerleri yakından incelemenizde fayda var. Tabii ki bu esnada nerede ve nasıl kullanılacağı da önemlidir. Özellikle seyahat sırasında sık telefon kullanıyorsanız daha canlı renkler ve güneş altında güçlü ekranlar tercih edilebilir. Böylelikle sürekli gölge arama veya ekranı elle kapatma ihtiyacı olmaz. Eğer performans ve görsel açıdan sınırları zorlamayacaksanız daha düşük değerleri tercih edip tasarruflu olabilirsiniz.

Ekran Koruyucu ve Telefon Kılıf

İlk öne çıkan özellikler arasında olmasa da ekran koruyucu ve telefon kılıfı da telefon deneyiminizde önemli olabilir. Telefonların ekranları ağır darbelere karşı hassas olabilir. Kullanım uzadıkça kazalar da olabiliyor. Haliyle çeşitli düşme ve çarpmalar aslında gayet normal. Ekran veya telefonun kendisi maliyetli olabildiği için koruyucular ve kılıflar ilginizi çekebilir. Uzun vadede telefonu koruyarak deneyiminizi geliştirebilirsiniz. Mesela, ikinci ayında hasar görmüş bir telefonu yenileyemezseniz görüntü kalitesi önemli ölçüde düşebilir. Basit gibi gözükse de ekran koruyucu ve telefon kılıfları telefon deneyiminde önemli olabilir. Telefon ve çeşitli telefon aksesuarlarının fiyatlarını karşılaştırmak istiyorsanız Cimri kullanışlı bir platformdur. Fiyatlar arasında akıcı bir şekilde karşılaştırma yapabilirsiniz.