AKP, sürekli olarak terör örgütlerinin 'yuvası' olarak eleştirdiği İsveç'in NATO'ya katılımına 'evet' dedi.  TBMM'de yapılan oylamada AKP'de üç fire olduğu öğrenildi. Gazeteci Barış Terkoğlu, TBMM tutunaklarını paylaşım AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ve İstanbul Milletvekili İsmail Eylem’in ret, Mardin Milletvekili Muhammed Adak’ın da çekimser oy verdiği bildirdi.  Barış Terkoğlu, X hesabından şunları dile getirdi:

“Dün gece TBMM’de AKP, CHP, MHP, DEVA Partisi İsveç’in NATO üyeliği için evet oyu kullanmıştı. Gözden kaçan bir detay var. Meclis tutanaklarında görüldüğü üzre, AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ve AKP İstanbul Milletvekili İsmail Erdem oylamada ret oyu kullandı. AKP Mardin Milletvekili Muhammed Adak ise çekimser oy verdi.”
OYLAMAYA 346 VEKİL KATILMIŞTI

Oylamaya TBMM’deki 599 milletvekilinden 346’sı katılmıştı. Toplam milletvekili sayısı 467 olan AKP, CHP, MHP gruplarının ve DEVA Partisi ile Gelecek Partisi milletvekillerinin “evet” kararı aldığı teklif, 287 “evet” oyuyla kabul edilmişti.

Screenshot 2024 01 24 At 14 00 48 (1) X'te Barış Terkoğlu Dün Gece Tbmm’de Akp Chp Mhp Deva Partisi İsveç’in Nato Üyeliği Için Evet Oyu Kullanmıştı. Gözden Kaçan Bir Detay Var. Meclis Tutanaklarında Görüldüğü Üzere[...]