AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrasında basın toplantısı düzenledi.

MYK toplantısında 31 Mart yerel seçim sonuçlarının ele alındığını aktaran Ömer Çelik, halkın verdiği mesajı aldıklarını söyledi.

Van Büyükşehir Belediyesi seçimini kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan'a mazbatasının verilmemesine değinen Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Bu konu il seçim kurulunun takdirinde olan bir konu. Yani yasal mevzuat ile ilgili bir konu. Bu, siyasi alanın müdahale ettiği, hükümet alanının müdahale edebileceği bir alan değil. Burada il seçim kurulu yetkili daha sonra da YSK en nihai karar merci olarak yetkili. İtiraz mekanizmaları bellidir. Seçim sistemimiz her türlü itiraz mekanizmasını düzenlemiştir.

Hukuken haklılarsa zaten sonuç onların arzu ettiği gibi olacaktır. Hukuken haklı değillerse de seçilme şartları yerine gelmemişse buna da herkesin saygı göstermesi gerekir.

Enteresan olan şudur, demokratik tepkimisi gösterelim deniliyor, sonra sokaklar yakılıp yıkılmaya başlanıyor, polise saldırı oluyor. Demokratik tepkiyi göstermek herkesin hakkıdır. Fakat bunu şiddet olaylarına dönüştürmenin demokrasiyle bir bağı yoktur.”