Haber: Hülya Kılınç 


CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile genel bir siyasi değerlendirme yaparak MHP'li Büyükşehir ve AKP'li Şehzadeler Belediyesi'nin verdiği yatırım ve hizmet sözlerini yerine getirmemeleri yönünde açıklamalarda bulundu. Toplantıya CHP Şehzadeler İlçe yöneticileri ve Şehzadeler Belediyesi Grup Başkanvekili Yenal Yıldırım da katıldı. 

WhatsApp Image 2023-10-17 at 13.32.46 (1)

“ARSALARDAN ELDE EDİLECEK PARA NEREDE KULLANILACAK?”


AKP'li belediyenin seçime aylar kala 43 arsasını neden satışa çıkardığı sorusu ile konuşmasına başlayan CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca,  19'u satılan arsaların satış ilanları yeterince duyurulmadığını belirterek, bunun şeffaf belediyecilik anlayışıyla uyuşmadığını kaydetti.  Belediye Başkanının halkından topladığı gelirlerin hesabını halka vermek zorunda olduğunu vurgulayan Gürtunca, “Seçime 5,5 ay kala arsa satışından elde edilecek gelirle hangi yatırımlar yapılacak?” sorusunu yöneltti. 9 yıldır satılmayan arsaların birden bire satışa çıkarılmasının anlaşılır olmadığını ifade eden Gürtunca “Şehzadeler bir de en iyi  bütçeye sahip belediyelerden biri olmakla övünmektedir. Madem paranız var niye arsaları satıyorsunuz? Satıştan elde edilecek gelirin nerelerde kullanılacağı halka anlatılmak zorundadır”dedi.  


Toplantıda ayrıca her seçim döneminde Şehzadeler İlçesine yapılması sözü verilen Spil'e teleferik yatırımını da hatırlatan Gürtunca, her seçim dönemi sözü verilen proje ile ilgili bir adım dahi atılamadığını vurgulayarak “5,5 ay sonra Şehzadeler'de yepyeni bir dönem başlayacak. CHP Şehzadeleri alacak ve kenti halk ile birlikte yöneteceğiz”dedi.

WhatsApp Image 2023-10-17 at 13.33.26

43 ARSANIN SATIŞINDAN 50 MİLYON GELİR ELDE EDİLECEK


Şehzadeler Belediyesi Grup Başkanvekili Yenal Yıldırım ise, belediyesinin bu gibi satış taleplerinde kamu yararı görmedikleri için ret oyu kullandıklarını belirterek “Bizim karşı olduğumuz elde edilen paraların doğru yatırımlarda kullaılmaması ile ilgilidir. Arsalardan elde edilecek gelirler arsaların bulunduğu yerlerdeki ihtiyaçlara göre kullanılmasından yanayız. O yerde okul ihtiyacı var mı? İncelenmeli, para oradaki yatırımlarda kullanılmalıdır. 19 'u satılan toplam 43 arsanın metrekareleri 300 ile 600 metrekareler arasında değişiyor ve metrekaresi 2 bin 500 liradan satılıyor. Yani 43 arsanın satışından 50 milyon civarında gelir elde edilecek. 9 yıldır bekleyen arsaların seçim öncesi satışa çıkarılması çok dikkat çekici. Belediye başkanı elde edilecek olan gelirin hangi yatırımlarda kullanılacağını halka açıklamalıdır”diye konuştu.