AKP İstanbul İlçe Adayları Tanıtım Toplantısı Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Programda konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün, 31 Mart seçimlerinde AK Parti ve Cumhur İttifakı'nı temsil edecek adaylarımızı burada açıklıyoruz. Biliyorsunuz seçimlere 70 gün kaldı. Biz hiçbir zaman milletimizi sandıktan sandığa hatırlayan parti olmadık.

Söz konusu İstanbul olduğunda yaptığımız çalışmalar bir başka anlam taşıyor. İstanbul'a hizmet etmenin şerefi, dünya malının tamamına değişilmez.

İstanbul'a hizmet etmek için 1994 yılında milletimizin huzurunda, karşımızda altyapısı çökmüş, üstyapısı perişan bir şehir vardı. Çöp, çukur, çamur; İstanbul buydu. Haliç'e kokudan yaklaşılamıyordu. Ben Kasımpaşalıyım. Haliç'le beraber yaşadım. Bu Haliç ne yazık ki ne zaman biz temizlemeye başladık, o zaman bugünkü Haliç oldu. Haliç'ten o zamanlar itibarıyla 9,5 milyon metreküp çamur çıkardık. Bu çamuru Alibeyköy'de bir taşocağına naklettik. Bunu şu andakiler yapabilir miydi? Ama bunu Murat Kurum yapar.

Son 5 yılda İstanbul yeniden o eski günlerini hatırlatan ihmallere maruk kaldı. Bu güzel şehir, 5 yıl gibi kısa sürede çeyrek asırlık irtifa kaybı yaşadı. İstanbul'un yönetimini devralanlar, temel atmama töreniyle başladılar. Atmadıkları temel Silahtarağa Arıtma Tesisi projesiydi. Arıtma yapılmayan sular Haliç'e boca edilince, burası yeniden ölmeye, kokmaya başladı. Hatalarından ders çıkarmak yerine vizyonsuzluklarını İstanbul'un dikey bahçelerini yok ederek devam ettirdiler. Aynı zihniyet poşet göndermesiyle arzı endam ediyor.

Kağıthane'de bunlar temel atmama merasimi yapıyorlar. Böyle bir şey olur mu? Biz ise temel üstüne temel koyma mücadelesi verdik. İstanbulumuzda bu yarışı biz yaptık. Suyu akmayan, ulaşımı dökülen, çevresini gecekonduların kuşattığı, çöplükleri patlayan, yollarında yürünmeyen bu İstanbul fotoğrafı bizi üzmekle kalmadı, üstlendiğimiz sorumluluğun ağırlığını da gösterdi. Tarihi ve kültürel değerlere yakışmayan bu görüntü kaldırmak için ekiplerimizi kurduk, imkanları seferber ettik.

Murat Kurum'un İstanbul'u depreme hazırlamak başta olmak üzere, bu güzel şehrin geleceği için hayati öneme sahip projelerini küçümsüyorlar. Tabi bunların çevreden anladıkları tek şey yalnızca şehri yakıp yıkan çapulculara sahip çıkmaktır.

Son 5 yılda İstanbul yeniden eski günlerini hatırlatan ihmallere maruz kaldı. Bu güzel şehir 5 yıl gibi kısa sürede çeyrek asırlık irtifa kaybı yaşadı. İstanbul hırsı boyunu aşanların oyuncağı haline gelmeyi hak etmiyor. İstanbul beceriksizlikleri hak etmiyor.

Büyükçekmece'de yaşlı teyzeye vurdular ve bir de gırtlağına sarıldılar. Basın mensubunu yere yatırıp dövmeye kalktılar. Hani bunlar basına saygılıydı? Gırtlağına sarıldığınız bu millet size sandıkta cevabı verecektir. Kadınlar size ettiğiniz hakaretlerin hesabını soracaktır. Hem kadın hakları diyeceksiniz hem de yaşlı kadına saldıran edepsize hiçbir tepki göstermeyeceksiniz. Basın özgürlüğü deyip hem de militanlarınıza linç ettireceksiniz. Bu aynı zamanda faşizmdir.

Bay Kemal ile çok kavgamız oldu ama onun da kendine göre bir tarzı, üslubu ve misyonu vardı. CHP'nin mevcut Genel Başkanı Özgür Özel efendi ise daha başlamadan listenin en altına yuvarlanmayı başardı."

AKP'nin İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını şöyle:

-Adalar: Uğur Sina Şen

-Arnavutköy: Mustafa Candaroğlu

-Ataşehir: Mustafa Naim Yağcı

-Avcılar: Abdullah Küçükoğlu

-Bahçelievler: Hakan Bahadır

-Bakırköy: Ali Talip Özdemir

-Bayrampaşa: İlknur Kovaç

-Bağcılar: Abdullah Özdemir

-Başakşehir: Yasin Kartoğlu

-Beykoz: Murat Aydın

-Beylikdüzü: Mustafa Günaydın

-Beyoğlu: Haydar Ali Yıldız

-Beşiktaş: Serkan Toper

-Büyükçekmece: Recep Erol

-Esenler: Tevfik Göksu

-Esenyurt: Hamit Öncü

-Eyüpsultan: Deniz Köken

-Fatih: Mehmet Ergün Turan

-Gaziosmanpaşa: Hasan Tahsin Usta

-Güngören: Bünyamin Demir

-Kadıköy: Veli Arslan

-Kartal: Hüseyin Karakaya

-Kağıthane: Mevlüt Öztekin

-Küçükçekmece: Aziz Yeniay

-Maltepe: Kadem Ekşi

-Pendik: Ahmet Cin

-Sancaktepe: Şeyma Döğücü

-Sarıyer: Hüseyin Coşkun

-Silivri: Volkan Yılmaz

-Sultanbeyli: Ali Tombaş

-Sultangazi: Abdurrahman Dursun

-Tuzla: Şadi Yazıcı

-Zeytinburnu: Ömer Arısoy

-Çatalca: Mesut Üner

-Çekmeköy: Ahmet Poyraz

-Ümraniye: İsmet Yıldırım

-Üsküdar: Hilmi Türkmen

-Şile: İlhan Ocaklı

-Şişli: Gökhan Yüksel