Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE), Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Cem Vakfı ve Anadolu Alevi Canlar Federasyonu, 10 Aralık'ta Kadıköy'de bulunan Rıhtım Meydanı’nda “Laik eğitim, insanca yaşam, demokratik Türkiye” şiarıyla miting düzenleyecek.

TÜM KESİMLERE MİTİNG ÇAĞRISI

Mitinge dair konuşan DAD Eş Genel Başkanı Kadriye Doğan, ülkenin milliyetçi, dinci ve cinsiyetçi politikalara boğulduğunu söyledi. Söz konusu politikalar nedeniyle hiç kimsenin nefes alamaz halde olduğunu belirten Doğan, bu nedenle böylesi bir miting düzenleme kararı aldıklarını ifade etti. Doğan, "Türkiye toplumunun milliyetçi, dinci, cinsiyetçi politikalardan yorgun düştüğü ve hiçbirimizin kendini mutlu, eşit ve özgür hissetmediği bir ortamda bu mitinge ihtiyaç duyduk. Çünkü artık nefes alamayan ve geleceğe umutla bakamayan bir toplum durumuna geldik” diye belirtti.

Yoğun bir katılım beklediklerini söyleyen Doğan, şunları söyledi: "Ermenisi, Türkmeni, Kürdü... hangi kesimden olursa olsun biz Aleviler tüm millete aynı nazardan bakan bir yapıdayız. Tüm toplumsal kesimlerin, kendilerini özgürce ifade ettiği bir yaşamı örmek için mitinge gelmelerini istiyoruz."

‘TEK ÇARE MÜCADELE ETMEK’

PSAKD İstanbul Bölge Sorumlusu Gülsev Kaya ise, tüm kesimlerin taleplerini haykıracağı bir miting olacağını ifade etti. Kaya, "İşçi sınıfını, gençleri, ezilen Kürt ulusunu, kadınları, yani ülkemizde yaşayan bütün halkları kendi talepleriyle bu mitingde buluşmaya davet ediyoruz. Bugün faşizmin çok daha katmerlisini ve açık halini derinden hissediyoruz. Güvencesizlik güvence olmuş. Adaletsizlik toplumun tüm kesimlerini sarmış. Yoksulluk bu kadar derinken, ekonomik krizi toplumun tüm kesimleri iliklerine kadar hissederken, dünyanın dört bir yanı savaşla tarumar edilirken, halkların mücadele etmekten başka çaresi yoktur" ifadelerini kullandı. 

Birlikte mücadele etmenin önemine vurgu yapan Kaya, şöyle devam etti: "Birlikte örgütlü mücadele edersek, özgür, eşit, aydın ve güzel yarınları kurabiliriz. Bu miting de bu örgütlenmenin bir çağrısıdır. Biz varız buradayız. Demokrasi talebi bütün halkların ortak talebidir. Bu yüzden bütün halkları ortak talepler etrafında toplanmaya davet ediyoruz."