DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin kongresi sonrası yeni yönetimle yaptığı ilk toplantıda, gündeme ilişkin konuştu.

1 Ekim’den bu yana yapılanların ve söylenenlerin bir samimiyet testinden geçmediğini savundu. İktidarın taktiksel bir oyun içinde olabileceğini belirten Babacan, Bahçeli’nin açıklamalarının arkasında ciddi bir strateji olup olmadığını sorguladı. Bu kadar büyük U dönüşlerinin güven zedelediğini belirten Babacan, şunları söyledi:

İktidara sesleniyorum. Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli; Kaybedecek tek bir günümüz, tek bir saatimiz bile yok. Türkiye’yi onlarca yıl çektiği bu sorundan artık kurtarın. Samimiyseniz adım atın. Türkiye’yi, anaların ağlamadığı, genç yaşta evlatların toprağa girmediği bir ülke yapmak için gereğini yapın. Siz yapmazsanız, yapamazsınız biz bunu zaten yapmaya hazırız.

"Teröre karşı silahlı mücadele önemli, ancak tek başına yeterli değil. Kapsamlı bir yaklaşım gerekiyor. Terörle mücadelede siyasi çözümler de devreye alınmalı" diyen Babacan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Silahlı bir örgütle mücadele, mutlaka silahlı güçlerle yapılır. Ancak yalnızca silahla olmaz. Örgütün varlığını ortadan kaldırmak için kapsamlı bir strateji gerekir. Bunca yıl boyunca hep ilkelerimizle ve siyasi ahlakımızla hareket ettik. İnanmadığımız hiçbir şeyi söylemedik, bugün söylediğimizi yarın inkâr etmedik.

'HAK VE ÖZGÜRLÜKLER HİÇBİR PAZARLIĞA KONU EDİLMEMELİ'

Hak ve özgürlükler, hiçbir şekilde pazarlığa konu edilmemelidir. Devletin en önemli varlık sebebi adalettir. Hukukta ve adalette şampiyonlar ligine çıkmadan, ekonomide şampiyonlar ligine çıkmamız imkânsızdır.”