Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yaşadığı lüks konutun elektrik, su, internet ve telefon gibi sabit ödemelerinin de başkanlık bütçesinden ödendiği ortaya çıktı.

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, ayrıca, Ankara’nın en lüks semtinde bulunan konuta her gün sabah 09.30’da başkanlığın daimi işçilerinden iki kişi, konuta giderek villanın temizliğini yapıyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’ın yönlendirmesiyle çalışan personel, akşam saatlerinde işlerini bitirerek başkanlığa dönüyor. Villada temizlik yapan işçilerin, “Seher Erbaş’a hizmet etmesi için” hacca da götürüldüğü öne sürülüyor

BAHÇESİNDEN GIDASINA DİYANET PERSONELİNİ ÇALIŞTIRIYOR

Villa için yapılan seferberlik bunlarla da sınırlı kalmıyor. Diyanet kaynaklarının verdiği bilgiye göre, bahçenin bakımını da Diyanet personeli yapıyor. Erbaş Ailesi’nin, “Göz zevki” için sürekli muhtelif bitkiler alınıp villanın bahçesine ekiliyor. Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’ın, “Kışlık gıda hazırlığını” da Diyanet’te sürekli işçi olan kadın personele yaptırdığı savunuluyor.