DÜNYA

Almanya'da Filisten'e destek yasağı: "Nehirden denize" sloganını paylaşanlara vatandaşlık verilmeyecek iddiası

Almanya'da, Filistin'e destek vermek amacıyla kullanılan "Nehirden denize" sloganını sosyal medyada paylaşan, beğenen ya da yorum yapanların Alman vatandaşlığı alamayacağı öne sürüldü.

Abone Ol

Almanya'da, Filistin'e destek amacıyla kullanılan "Nehirden denize" sloganını sosyal medyada paylaşanlar, beğenenler ve yorum yapanların Alman vatandaşlığı alamayacağı bildirildi.

Kuzey Almanya Radyo ve Televizyon (NDR) Kurumunun haberinde, "Nehirden denize" sloganını sosyal medyada kullananların, beğenenlerin ve yorumlayanların Alman vatandaşı olamayacağı kaydedildi.

Haberde, İçişleri Bakanlığı'nın Alman vatandaşlığına geçecekler için hazırladığı yönetmelikte "Nehirden denize" sloganı gerekçe gösterilerek vatandaşlık verilmeyeceğinin belirtildiği aktarıldı.

"Nehirden denize" sloganının geçmişi, 1960'lı yıllara dayanıyor. O dönemde Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) tarafından kullanılan slogan Filistin'in Ürdün (Şeria) Nehri'nden Akdeniz'e, yani İsrail topraklarına kadar tamamen özgürleştirilmesinin amaçlandığını ifade ediyor.

Almanya'da çifte vatandaşlık yasası, 27 Haziran'da yürürlüğe girmişti.