Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşayan ve AKP'ye muhalif görüşleriyle bilinen Avrupa Boks Şampiyonu Ünsal Arık, saldırıya uğradığını açıkladı.

"BİR DAHAKİ SEFERE SADECE ÇENENİZİ KIRMAYACAĞIM"

Arık, Twitter hesabından yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı: 

“Bu yaptıklarınız bu gelici-geçici insanlar için değer mi bilmiyorum ama anlaşılan rahat yok sizden. Artık bir dahaki sefer sadece çenenizi değil bütün kemiklerinizi kıracağım. Allah ne hak ediyorsanız onu versin, utanın lan utanın. Türk bayrağını temsil eden bir sporcuya ‘vatan haini’ demek, vicdansızca ve kalleşçe saldırmak hangi kitapta yazar? Gerçekten üzülüyorum artık.”

"BİR GÜN ÖLDÜRÜLÜRSEM BİLİN Kİ BUNU TAYYİPÇİLER YAPTI"

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) Almanya’daki faaliyetleri ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdiği için arabasının camına kurşun bırakılan daha sonra da arabasının lastikleri kesilen Türkiyeli boksör Ünsal Arık 2020 yılının Aralık ayında da bıçaklı saldırıya uğramıştı.

Sürekli ölüm tehditleri alan Ünsal Arık o dönem Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Okuyun arkadaşlar çünkü tedirginim. Evimin önünde kurşun bıraktığınız mesajı aldık. Telefon numaramı da bulmuşsunuz. Şimdi konuştuk, tehdidi aldık ve ben Ünsal Arık yarın bir gün öldürülürsem bilin ki bunu Tayyipçiler yaptı, çünkü arayan kişi belli Allah’ın emriymiş, dinsizler öldürmek.”