GÜNDEM

Amedsporlu kadın futbolculara ‘zafer işareti’ cezası verilmişti

Türk Milli Takım oyuncusu Merih Demiral’in bozkurt işareti ile ilgili tartışmalar sürerken TFF’nin Amedspor kadın futbol takımını, oyuncularının zafer işareti yaptıkları gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk ettiği haberi tekrar gündeme geldi.

Abone Ol

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası çeyrek final maçında, gol sevincini bozkurt işaretiyle gösteren Merih Demiral ile ilgili tartışmalar Almanya ve Türkiye arasında krize de neden oldu. UEFA, futbolcu ile ilgili inceleme başlattığını açıklamıştı. Bu tartışmaların ortasında, Türkiye Kadınlar 2. Futbol Ligi’nde mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un 3 kadın futbolcusunun, 24-0 kazandıkları maçtan sonra zafer işareti yaptıkları için, ‘bölücülük’ propagandası yaptıkları iddiasıyla Disiplin Kurulu’na sevk edildiği haberi yeniden gündeme geldi. TFF’yi ilgili haber ile alıntılayan sosyal medya kullanıcıları durumu çifte standart olarak değerlendiren yorumlarda bulundu.

"BÖLÜCÜLÜK VE İDEOLOJİK PROPAGANDA"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Erzincan’da oynanan Kadınlar 2. Futbol Ligi Play-Off müsabakasında Samsun Gülizar Hasan Yılmaz Gençlikspor’u 24-0 mağlup eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’da forma giyen 3 futbolcuyu, ‘bölücü ve ideolojik propaganda yapmaktan’ Disiplin Kurulu’na sevk etmişti. Karşılaşmadan sonra zafer işareti yapan futbolcular Güzide Alçu, Devran Görmez ve Nur Zelal Bal’ın, ‘bölücülük’ yaptıkları ileri sürülmüştü.

DENİZ NAKİ'NİN TÜRKİYE'DEK FUTBOL HAYATI BİTMİŞTİ

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Amedspor futbolcusu Deniz Naki'yi zafer işareti nedeniyle, "ayrımcılık ve ideolojik propaganda" nedeniyle 3 yıl 6 ay müsabakalardan men ve 273 bin TL para cezalarına çarptırdı.

TFF'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada ayrıca, Naki'nin üç yılı aşan ceza aldığı için "sürekli hak mahrumiyeti cezasına" da çarptırıldığı belirtildi. Bu durum sonrası Naki'nin bir daha Türkiye'de futbol oynaması mümkün olmadı.