Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ‘ABB Kariyer Merkezi’ afet bölgesinden Başkent’e gelen depremzede yurttaşların bulma sürecine ortak oluyor. ABB Kariyer Merkezi şimdiye dek 288 depremzede yurttaşı, personel arayışında olan şirketlere yönlendirdi. ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara'da yeni bir başlangıç için yanınızdayız” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından tüm birimleriyle teyakkuza geçti Ankara Büyükşehir Belediyesi hem afet bölgesinde hem de Başkent’te depremzedeler için çalışmalarına devam ediyor. ABB, Gençlik Parkı içerisinde hizmet veren Kariyer Merkezi ile deprem felaketinin ardından yaşadıkları kenti terk etmek zorunda kalan depremzedelerin iş bulma süreçlerini hızlandırmak için de harekete geçti. ABB Kariyer Merkezi’ne depremlerin ardından toplam 603 depremzede yurttaş başvururken, 288 yurttaşın işverenlerle yaptığı görüşmeler olumlu sonuçlandı.

“ANKARA’DA YENİ BİR BAŞLANGIÇ İÇİN YANINIZDAYIZ”

ABB Kariyer Merkezi’nde devam eden çalışmalar hakkında sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Başkan Yavaş, “Bugüne dek Kariyer Merkezimize 603 depremzede vatandaşımız iş başvurusunda bulundu. 288 vatandaşımız yeni işlerine başladı. Ankara'da yeni bir başlangıç için yanınızdayız” açıklamasını yaptı. 

603 DEPREMZEDE BAŞVURDU

ABB İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Murat Sarıarslan ise şunları kaydetti:

“Bu vatandaşlarımızın 288’inin işverenlerle yaptığı iş mülakatları olumlu sonuçlandı. Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak gerek işverenlerimizi gerekse depremzede vatandaşlarımızı https://kariyermerkezi.ankara.bel.tr/ internet adresi ve merkezi Ulus Gençlik Parkı’nda bulunan istihdam ofislerine davet ediyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her konuda olduğu gibi istihdam konusunda da depremzedelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

VASIF VE YETENEKLERİNE GÖRE YÖNLENDİRİLİYORLAR

ABB Kariyer Merkezi’nde depremzedeler, uzman ekiplerin verdiği danışmanlık hizmetiyle, vasıf ve yeteneklerine göre firmaların personel talepleri doğrultusunda iş pozisyonlarına yönlendiriliyor. Ulus Hacı Bayram Mahallesi Gençlik Parkı Metro Kapı Girişi No:12 adresinde bulunan Kariyer Merkezi’ndeki görevli uzman personel; depremzedelere meslek edinme, kariyer planlama, CV hazırlama, iş arama kanallarının etkin kullanımı ve mülakat süreçleri hakkında nitelikli danışmanlık hizmeti veriyor.

İş arayışında olan depremzede yurttaşlar, (0312) 507 42 44 numaralı telefondan hizmete ilişkin ayrıntılı bilgi alabilecek.