Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), depremzedeler için şimdi de ilaç ve tıbbi sarf malzemesi yardımları için kampanya başlattı. Serum, serum seti, kronik hastalık ilaçları, atel ile tıbbi boyunluk gibi ihtiyaçlar Gençlik Parkı Düğün Salonu’ndaki toplama noktasına teslim edilecek. 

ABB, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından depremden etkilenen yerlerde yaraları sarmak için çalışmalarına devam ediyor. Başkentlilerin afet bölgelerine göndermek istediği ihtiyaç malzemelerini Macunköy Deprem Destek Toplama Merkezi ve Belko Soğuk Hava Deposu’nda toplayıp tasnifledikten sonra ayarlanan TIR’larla göndermeye devam eden ABB, şimdi de acil sağlık ihtiyaçları için bir kampanya başlattı.

Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgelerinde ilk yardım amaçlı kullanılabilecek ilaç ve tıbbi sarf malzemeler için toplama noktası kurdu. Gençlik Parkı Düğün Salonu’na teslim edilecek acil ihtiyaçlar ise serum (fizyolojik/dekstroz) ve serum seti, intraket, kronik hastalık ilaçları, batikon, oksijenli su, sargı bezi (muhtelif ölçüler), gazlı bez, elastik bandaj, flaster, acil durum koruma örtüsü, atel, alçı ve alçı pamuğu, tıbbi boyunluk olarak açıklandı.