Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, depremin ikinci günü fitness salonu ihalesi yaptı. Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) yer alan bilgiye göre, 7 Şubat’ta yapılan ihalede teklifler alındı ve değerlendirme aşamasına geçildi. CHPH Ankara Milletvekili Murat Emir, depreme rağmen ihalenin yapılmasına tepki göstererek “On binlerce canımız enkaz altında kaldı, çok zor koşullardan geçiyoruz. Vatandaşlarımız hala çadır bekliyorlar. Bırakın konteyneri çadır bile bulamıyorlar. Bu koşullar altında kimi kamu kurumlarının hala israf yaptığını görüyorsunuz” dedi. CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal da "Deprem felaketinde dahi devam eden bu ihale ve rant sevdası AKP’nin utanç vesikasıdır" diye konuştu.

Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün 12 Ocak 2023’te ilanını yayınladığı Cebeci Site Yurt Müdürlüğü Fitness Salonu Yapım İşi’nin ihalesini iptal etmeyerek depremden bir gün sonra 7 Şubat 2023 tarihinde yaptığı ortaya çıktı. Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) bilgiye göre, depremden bir gün sonra ihale için teklifler alındı ve şu anda değerlendirme aşamasında. Salonun inşaatının 5 milyon 43 bin liraya, elektrik sisteminin 41 bin 857 liraya, mekanik yapısının ise 66 bin 774 liraya mal olması öngörülüyor.

Öte yandan 7 Mart 2023 tarihinde de Şereflikoçhisar Spor Salonu ihalesi düzenlenecek. Bu salon da 500 kişilik olacak.

“İHALELERİN İPTAL EDİLMESİ GEREKİYOR”

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, depremzede yurttaşların ihtiyaçları varken fitness salonu ihalesi yapılmasına tepki göstererek, “On binlerce canımız enkaz altında kaldı, çok zor koşullardan geçiyoruz. Vatandaşlarımız hala çadır bekliyorlar. Bırakın konteyneri çadır bile bulamıyorlar. Bu koşullar altında kimi kamu kurumlarının hala israf yaptığını görüyorsunuz. Bunlardan birisi de Gençlik ve Spor Ankara İl Müdürlüğü. Bunlar fitness salonu ihalesi yapmışlar depremden bir gün sonra ve fitness salonu yapmak için de milyonlarca lira harcayacaklar. Bu ihalelerin iptal edilmesi gerekiyor. Çünkü şu anda gençlerimizin, vatandaşlarımızın başlarını sokacakları çadır yok, onlara yurt yapmak lazım. Yurtlara yerleştirmek lazım. İnsanlara çorba ulaştırmak lazım düzenli bir şekilde. Bunlarda yetersiz kalan devletin bir taraftan da fitness salonu yapmaya kalkışıp, oraya milyonlarca lira tahsis ettiğini görüyoruz ve şaşırıyoruz” diye konuştu.

"AKP'NİN UTANÇ VESİKASI"

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal ise ihaleyle ilgili şöyle yorumladı:

“Millet can derdindeyken ihale peşinde koşanlara yazıklar olsun. Böylesi bir günde kimin aklına ihale gelir? İçinde azıcık vicdan olanın aklına insanlara yardım etmekten başka bir şey gelmez. Ama 7 Şubat’ta Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü fitness salonu ihalesi yapıyor. İktidarın beceriksizliği, yetersizliği ve iletişimsizliği sebebiyle 48 saat hiç kimse sahada yoktu, hükümet kanadından. Hatay, Adıyaman’da devlet imkanları yoktu arkadaşlar. İnsanlar orada çaresizlikle, imkansızlıklar arasında birbirine yardım etmeye çalışırken Ankara’da spor salonu ihalesi yapılması vicdansızlıktır, ahlaksızlıktır. Böyle bir günde dahi tam bir şuursuzluk ve aymazlık içinde ihale peşinde koşanlar, 21 yıllık AKP hükümetinin özetidir. Deprem felaketinde dahi devam eden bu ihale ve rant sevdası AKP’nin utanç vesikasıdır.”