Ankara'da dün sabah saatlerinde meydana gelen ve 9 kişinin ölümüne neden olan kazada 18 yaşındaki Batuhan Polat da yaralandı. Polat, Sivas'ta otobüsün lastiğinin patladığını söyleyip, "Lastiği değiştirdiler. İçimize doğmuştu, kardeşimi uyardım" diye konuştu.

Kardeşini Uyarmış

DHA'da yer alan habere göre; İzmir'de oturan annelerinin yanına tatile gitmek için otobüse binen 18 yaşındaki Batuhan Polat ve 12 yaşındaki Ebrarcan Polat, tedavi gördükleri hastanede yaşananları anlattı.

Bacaklarında kırık meydana gelen Polat, "Ağrı'dan İzmir'e ben ve küçük kardeşim annemizin yanına gidiyorduk. Sonra gelişen talihsizliklerden dolayı Sivas'ta arabanın lastiği patladı. Sonra lastiği değiştirdiler" diyerek şunları kaydetti:

"İçimize doğmuştu gerçekten, küçük kardeşimi uyardım. Araba değiştirebilirdik, değiştirmedik. Buna da şükürler olsun, gece biz uyurken kaza oldu. Çok kişi öldü. Ölenlerin ailesine başsağlığı diliyorum."

"Araba Sağa Sola Gitti"

Batuhan Polat kaza anına ilişkin olarak da, "Kaza anında araba sağa sola doğru gitti. Ben uyuyordum, kadınların çığlıkları ile uyandım arabada. Sonra kaza sırasında araba bir yere çıktıktan sonra bayıldım. Kardeşimi korumaya çalışıyordum. Benim şu an iki ayağımda kırıklar ve çatlaklar var, pazartesi günü ameliyat olacağım" dedi.

Ne Olmuştu?

Ankara-Eskişehir kara yolunun Polatlı Olukpınar köyü mevkiinde meydana gelen kazada, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden İzmir'e gitmek üzere yola çıkan Öz Ağrı Seç Turizm firmasına ait Çetin Karayel yönetimindeki otobüs, sürücüsünün kontrolünden çıktı.

Otobüs, üst geçidin beton ayağına çarptı. Kazada şoför Çetin Karayel'in de aralarında olduğu 9 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi yaralandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.