Haber: Azime Bali

Ülkü Hicret, açıklamasında, katledilen İkbal Uzuner’in defalarca şikayette bulunduğunu ancak kamu görevlilerinin görevini yapmadığını ifade etti. Şikayetlere rağmen hiçbir önlemin alınmadığını söyleyen Hicret, bu cezasızlık politikalarının kadın cinayetlerinin artmasına sebep olduğunu belirtti.

Ayrıca, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da bir kadının iki erkek tarafından sokak ortasında tacize uğradığını, faillerin serbest bırakıldığını ancak kamuoyu tepkisi üzerine gözaltına alınarak tutuklandığını hatırlatan Hicret, bu durumun adaletin sağlanmasındaki zafiyetin bir örneği olduğunu söyledi.

"Narin İçin Sunulan Önerge Reddedildi"

Hicret, hala aydınlatılamayan Narin davası için meclise sunulan araştırma önergesinin reddedildiğini de belirterek, bunun da kadınlara yönelik cezasızlık politikasının bir parçası olduğunu vurguladı. "İktidar cezasızlık politikalarına devam ettikçe kadınlar şiddete uğramaya ve cinayetler artarak devam ediyor," dedi.

"Kadınlar Taziye Mesajı Değil, Yaşam Hakkı İstiyor"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş Demir'in İkbal ve Ayşenur’un ardından bir taziye mesajı yayınladığını belirten Ülkü Hicret, "Kadınlar artık taziye mesajları görmek istemiyor, hayattayken yaşatacak önlemler alındığını görmek istiyorlar. 6284 sayılı kanunu uyguladığınızı görmek istiyorlar, çünkü kadınlar kendilerini yaşatacak olanın bu kanun olduğunu biliyor," ifadelerini kullandı.

"6284 Seferberliği Başlattık"

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak 6284 seferberliği başlattıklarını duyuran Hicret, bu kanunun her yerde anlatılacağını ve tüm kadınlarla birlikte uygulanması için mücadele edeceklerini vurguladı. "Kadınlar öldürülürken nasıl o koltuklarda rahat oturuyorsunuz?" diye soran Hicret, görevini yapmayan her kamu görevlisinin peşine düşeceklerini söyledi.

"Kadın Cinayetlerini Birlikte Durduracağız"

Son olarak, tüm kadınları mücadeleye omuz vermeye çağıran Ülkü Hicret, "Kadın cinayetlerini birlikte durdurabiliriz, durduracağız. 6284’ü uygulatalım, kadınları yaşatalım," diyerek konuşmasını sonlandırdı.