Finlandiya'da yapılan bir araştırmada, problem çözme, insanları anlama ve hızlı yanıt verme gibi farklı kriterlerle yapılan değerlendirmede en akıllı köpek türünün Belçika Malinois kurdu olduğu tespit edildi.

Finlandiya'daki Helsinki Üniversitesi'nden bilim insanları 13 farklı türden binden fazla köpeği karşı karşıya getirerek davranışsal ve zihinsel bir dizi testten geçirdi.

Bilim insanları, köpekleri incelerken hangisinin 'en akıllı' olduğu sorusuna da yanıt aradı. Araştırma sonucunda, uzun bir süredir 'en akıllı köpek türü' olarak bilinen Border Collie cinsi köpeklerin aslında en akıllı köpekler olmadığı ortaya çıktı. Bulguları Scientific Reports isimli tıp dergisinde yayınlanan araştırmada, Belçika Malinois kurdu en zeki köpek olarak kayıtlara geçti.

Amerikan Ordusunda Köpek EğitimiPEKİ MELİNOİS KÖPEĞİ HAKKINDA NELER BİLİYORUZ? 

Belçika çoban köpeğinin kısa tüylü bir devamı olan Belçika kökenli köpek ırkına Melinois deniyor.  İyi yetiştirilmiş Malinois köpekleri zeki, aktif, sosyal, koruyucu, tetikte ve çok sıkı çalışan köpeklerdir. Köpekler içinde çalışma enerjisi en yüksek köpeklerin başında gelir. Avcı güdüleri çok güçlüdür, en aktif zamanları üç yaşları olarak bilinir. Ortalama hayat beklentisi 10-12 yıldır. Bu köpek cinsinin koku algılamadaki üstün yeteneği onu yanıcılar, patlayıcılar, narkotik arama faaliyetlerinde, insan arama-kurtarma işlemlerinde ve kolluk kuvvetlerince şüpheli yakalamada vazgeçilmez kılıyor. Hatta bu köpek cinsi ABD ordusu başta olmak üzere çeşitli ülkelerde silahlı kuvvetlerde de kullanılmaktadır.