Kamuoyunda "Fatih Terim Fonu" olarak anılan ve Seçil Erzan'ın başını tuttuğu dolandırıcılık vakasında Arda Turan'ın ifadesinden yeni detaylar ortaya çıktı.

Sözde yüksek karlı fona 14 milyon dolar yatıran Turan'ın Erzan'ın "Fonda sıkışma var" diyerek ikna etmesiyle 33 milyon TL kredi çekmişti. Turan'ın bu kredi üzerine de 2 milyon liralık kredi çektiği öğrenildi.

12punto'dan Müslim Sarıyar'ın haberine göre; Arda Turan, 28 Şubat 2023’de yine Denizbank Levent şubesinde ayda 224 bin geri ödemeli toplam 12 ay olmak üzere 2 milyon TL ihtiyaç kredisi çekti. İlk taksitin ödeme tarihi ise 14 Nisan 2023 yani Seçil Erzan’ın tutuklandıktan 3 gün sonrasına denk geliyor.

ARDA TURAN’IN GETİRİLMESİ İSTENMİŞ

Seçil Erzan 11 Nisan 2023 günü gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılık, tespit edilen müştekilerin ifadesi alınması için polise talimat yazısı gönderdi. Adı geçen müştekilerin savcılıkta hazır edilmesi, ancak öncelik Arda Turan’a verilip  13 Nisan günü saat 11.00’da hazır edilmesi istendi.

ARDA TURAN’A ULAŞILAMADI

Polis ekiplerinin Arda Turan’a ulaşamadıkları ortaya çıktı. Yapılan yazışmada şunlar denildi:

”Sayın Cumhuriyet Savcısı, Şube Müdürlüğümüz görevlilerine dosya içeriğinde müşteki olarak isimleri geçen şahısların ifadelerinin Cumhuriyet Başsavcılığında alınması için hazır edilmesi öncelikle 13.04.2023 günü saat: 11.00'da Arda TURAN isimli şahsa ulaşılarak hazır edilmesi talimatı verilmiş, Arda TURAN isimli şahıs ile herhangi bir şekilde irtibata geçilmemiş, 12.04.2023 günü Cumhuriyet Savcısı ile yapılan görüşmede; tesis edilen iş ve işlemlerle ilgili olarak tanzim edilen tüm evrakların ve elde edilen delillerin olduğu haliyle tahkikatın devam ettirebilmesi için İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edilmesi talimatı verilmiştir.”