Söylemezsem Olmaz isimli programın yeni sunucusu Arto gerek kariyeri gerek kişiliği ile araştırılan bir figür olmuştur. “Söylemezsem Olmaz” hayranları Arto kimdir sorusunu araştırmaktadır.

Arto hakkında merak edilenleri sizin için araştırıp derledik. İşte ünlü şovmen hakkında merak edilenler:

Arto Kimdir 5

Arto Kimdir?

90’lı yılların gece hayatında en çok dinlenen isimlerden olan Arto, Beyaz TV’de Söylemezsem Olmaz isimli programında yorumculuk yapmaya başlamıştır. Bununla beraber tekrar gündemin takip edilen isimlerinden olan Arto, programın hayranları tarafından araştırmaktadır. Programda sivri dili ile dikkat çeken Arto kimdir yakından bakalım:

Sahne şovları ile bilinen ünlü şovmen yaptığı gösterilerde Arto sahne ismini kullanmaktadır. Arto gerçek ismi Harutyan Dalga’dır. Ünlü şovmen 1966 yılında İstanbul’da doğmuştur. Özel Şişli Koleji’nde lise eğitimini tamamlamıştır. Arto ne mezunu sorusu kendisi hakkında merak edilen konulardan biridir. Ünlü şovmen Harutyan Dalga, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Meyda ve İletişim Sistemleri bölümü ile Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümünde okumuştur.

Arto, 1992 yılında Etiler’de bir gece kulübünün altındaki İtalyan restoranında yönetici olarak meslek hayatına başlamıştır. 1994-1995 yıllarında işletmenin “Cımbız” ismini verdiği ve kulüp olarak işlettiği kısmında halkla ilişkiler kısmında yöneticilik yapmıştır.

Cımbız isimli bu mekanda solistlik yapan Tolga ve Cumhur adlı iki şarkıcıdan birinin işten ayrılması diğerinin de burun ameliyatı olması sebebiyle Arto sahneye ilk adımını atmıştır. Kalan tek solisti idare etmek için arada sahneye çıkıp 3-5 şarkı söyleyen Arto zamanla sahneden inmeyecek kadar popülerleşir. Bunun üzerine burun ameliyatı olan solist kovularak yeni solist Arto olmuştur.

Sahnelerde ilk olarak 1997 yılında kendisini gösteren Arto sivri dili ile meşhurdur. Bir müddet sessizliğini koruyan Arto, o yılların meşhur magazin programı olan Televole sayesinde medyada yükselen bir isim olmuştur. 2002 yılında Şahin Özer Müzik Şirketinin yapımcılığında “Allahıma Bin Şükür” isimli albüm çıkaran Arto, Yıldız Tilbe, Emre Kaya ve Güven Baran gibi çeşitli isimlerle çalışmıştır. 2024 yılı itibarıyla Söylemezsem Olmaz isimli programda sunuculuk yapmaktadır.

Arto Kimdir 4

Arto Kaç Yaşında?

1966 yılında doğan ünlü şovmen Harutyan Dalga 2024 yılı itibarıyla 58 yaşındadır.

Arto Nereli?

Arto kimdir sorusu ile gündem olan Harutyan Dalga İstanbul’da doğmuştur. Harutyan Dalga ailesi ile de merak edilmektedir. Harutyan Dalga’nın baba tarafı Artvin’in Hopa ilçesinden, anne tarafı ise Kayseri’den gelmektedir.

Arto Kimdir 2

Arto Albümleri

Günümüzde sunuculuk ile hayatını devam ettiren Arto’nun sahneye çıkışı şarkıcılık ile olmuştur. Halen şarkı söylemeyi de sürdüren Arto kimdir sorusunu cevaplarken müzik kariyeri değinilmesi gereken bir noktadır.

Arto müzik ile olan ilişkisi hakkında akademik kariyeri olan bir solist olmadığını belirtmektedir. Sadece eğlendirici ve yorumcu olarak müzik piyasasında var olduğunu, hiçbir zaman "iyi bir vokalim" diye iddia etmediğini vurgulayan Arto işinin önce şov sonra dinleti üzerine olduğunu ifade etmektedir.

İlk albümü olan “Allahıma Bin Şükür” isimli çalışmasından sonra 11 Aralık 2003 tarihinde ikinci albümünü çıkarmıştır. Yaşar Kekeva Plakçılık şirketi ile çıkardığı "Emrin Olur" adlı albümünün klibinde Şenay Akay, Ebru Destan, Nefise Karatay, Nigar Talibova, Doğa Bekleriz, Esra Eron oynamıştır.

10 Nisan 2013 yılında üçüncü albümünü çıkaran Harutyan Dalga, bu sefer Kemal Aslan Music Production şirketi ile çalışmıştır. "Bal Kaymak Yarim" ismini verdiği bu yeni albümünde Yıldız Tilbe, Emre Kaya ve Güven Baran'ın çalışmalarına yer vermiştir.

Son albümünü Ağustos 2016’da çıkarmıştır. DMC adlı şirketle çıkardığı "Hayırlı Olsun" isimli tek şarkılık albümündeki şarkının söz ve bestesinin Erol Özdamar'a ait olduğu dile getirilmiştir.

Arto Kimdir

Sıkça Sorulan Sorular

Arto kimdir sorusu hakkında merak edilenleri cevapladık. Bu konu hakkında merak edilen diğer konular ve bu konuların cevapları ise aşağıdaki gibidir:

Arto Ne Demek?

Arto kelimesinin anlamı konusunda iki sonuç bulunmaktadır. İlk sonuca göre Arto birlikte bastırmak, azaltmak, kısaltmak anlamını taşımaktadır. İkinci anlamına göre de “Diriliş” anlamına gelen Harutyun isminin kısaltmasıdır.

Arto Evli Mi?

Arto kimdir sorusuyla araştırılan bir diğer konu da özel hayatıdır. Arto hiç evlendi mi sorusu meraklıların araştırdığı bir konu olmuştur. Arto evli değildir ve hiç evlenmemiştir.

Arto Çocuğu Var Mı?

Hayatı boyunca hiç evlenmeyen Arto’nun bilinen bir çocuğu da yoktur.

Arto Neden Vuruldu?

Arto 1990’lı yılların sonunda Nispet Bar isimli mekandaki programının ardından Etiler'deki Şayan Çorbacısı'na gitmiştir. Restorandan saat 07.00 sıralarında çıkan Arto, burada kimliği belirlenemeyen kişilerle tartışmış ve bu tartışma sırasında silahla bacaklarından vurulmuştur. Yapılan ameliyatlar ile kurşunlar çıkarılmıştır.