ARTVİN

Artvin'de horon oynayan düve

Düve sahibi Arif Terli” kurbanlık olarak aldığım düve, horon oyna diyorum, oynuyor.”

Abone Ol

Uğur İstanbullu/Artvin

Artvin’in Borçka ilçesi Ada Gül köyünün eski muhtarı Arif Terli kurbanlık için 2 ay önce bir düve satın aldı. Satın aldığı düvenin verdiği komutlarla horon oynaması ilgi çekti.

“KURBANLIK OLMAS IÜZÜNTÜYE SEBEP OLUYOR.”

Arif Terli yaptığı açıklamada “ kurban için iki ay önce Beş ağıl köyünden kurbanlık aldım. Ama iki ay içerisinde öyle güzel bir bağ kurduk ki bunu anlatmak çok zor.” ve “ Ne yazık ki kurbanlık aldığım için bayramda kesmek zorunda kalacağım. Gerçekten çok güzel bir hayvan. Ne yapacağımı bilmiyorum.” dedi.

Artvin’in Borçka ilçesi Ada Gül köyünün eski muhtarı Arif Terli kurbanlık için 2 ay önce bir düve satın aldı. 2 ay içinde öyle güçlü bağ kuruldu ki Hayvan Arif Terli’nin komutlarını algılamaya başladı.  Kurban amaçlı aldığı hayvanın, çok sevimli çok akıllı olduğunu fark ettiğini söyleyen Terli, “ kurban için iki ay önce Beş ağıl köyünden kurbanlık aldım. Ama iki ay içerisinde öyle güzel bir bağ kurduk ki bunu anlatmak çok zor. Ne yazık ki kurbanlık aldığım için bayramda kesmek zorunda kalacağım. Gerçekten çok güzel bir hayvan. Ne yapacağımı bilmiyorum.” Dedi. Sahibinin horon oyna komutuyla adeta horon oynayan bu hayvan gerçekten izleyenleri kendisine hayran bırakıyor. Diğer yandan kurbanlık olması ise üzüntüye sebep oluyor.