Türkiye’de savunma sanayi alanında faaliyet gösteren pek çok şirket bulunmaktadır. Bu şirketlerden biri de yaklaşık 48 yıldır faaliyet gösteren Askeri Elektronik Sanayi yani en çok bilinen adıyla Aselsan’dır.

Binlerce çalışanı bünyesinde bulunduran Aselsan maaşları da oldukça merak ediliyor ve bu şirkette çalışma isteyenler tarafından araştırılıyor.

Her yıl enflasyona göre güncellenen Aselsan mühendis maaşları güncel halini paylaştık. İşte detaylar…

Aselsan Muhendis Maaslari 8

Aselsan Mühendis Maaşları

48 yıl önce 14 Kasım 1975 tarihinde Mehmet Hacim Kamoy tarafından kurulan Aselsan, bir savunma sanayi şirketidir. Faaliyet göstermeye başladığı yıldan itibaren giderek büyüyen Aselsan bünyesinde bugün 6.000’den fazla çalışan bulunmaktadır. 

Türkiye’de uzun yıllardır faaliyet gösteren bir şirket olarak Aselsan aynı zamanda Ukrayna ve Azerbaycan gibi başka ülkelerde de varlık göstermektedir. Dolayısıyla sadece ülkemizde değil yurt dışında da birçok çalışanı olan Aselsan maaşları merak ediliyor.

Aselsan mühendis maaşları, deneyime, göreve, eğitime ve lokasyona göre değişiklik göstermektedir.

Buna göre 2024 yılı itibariyle güncellenen Aselsan mühendis maaşları aşağıdaki gibidir:

KIDEM

MAAŞ

En Düşük Aselsan Mühendis Maaşları

43.800 TL

Ortalama Aselsan Mühendis Maaşları

55.600 TL

En Yüksek Aselsan Mühendis Maaşları

82.600 TL

  • Yeni başlayan Aselsan mühendis maaşları 2024 yılı Temmuz ayı itibariyle en az 43.800 TL civarındadır.
  • 2024 yılı Temmuz ayı itibariyle 5 yıllık Aselsan mühendis maaşları 55.600 TL olarak belirlenmiştir.
  • 2024 yılı itibariyle 10 yıllık bir mühendis Aselsan maaşları ise 82.600 TL olarak güncellenmiştir.

NOT: Aselsan mühendis maaşlarına ek olarak özel sağlık sigortası ve primlerin yanı sıra yılda iki kez daha ekstra bir maaş verildiği bilinmektedir. 

Aselsan Muhendis Maaslari 10

Aselsan Kıdemli Mühendis Maaşları Ne Kadar?

Proje planlama, tasarım, geliştirme ve test aşamalarında liderlik ve teknik sorumluluk alma gibi görevleri olan Aselsan kıdemli mühendisleri, diğer mühendislere göre daha yüksek maaş almaktadır. 

Aselsan kıdemli mühendislerinin maaşları, deneyime, eğitime, göreve ve lokasyona göre değişiklik göstermektedir. Buna göre Aselsan yüksek mühendis maaşını yazdık…

Aselsan kıdemli mühendis maaşları aşağıdaki gibidir:

  • Aselsan yüksek mühendis maaşları 2024 yılı Temmuz ayı itibariyle 123.000 TL şeklinde düzenlenmiştir.

Aselsan Muhendis Maaslari 12

Aselsan Stajyer Mühendis Maaşları Ne Kadar?

Mühendis adaylarının 3. veya 4. sınıflarında yaptığı stajyerlik, mühendislik yazılımlarını kullanma, proje ekiplerine destek olma ve araştırma yapma gibi alanlarda tecrübe kazanmaya yardımcı olur. Staj yapma imkanı sağlayan bir şirket olan Aselsan, stajyer mühendislere maaş ve ayrıca yol, yemek gibi yan haklar da sağlanmaktadır.

Aselsan stajyer mühendis maaşları aşağıdaki gibidir:

  • Aselsan stajyer maaşı 2024 yılı asgari ücretine göre hesaplanmıştır ve 6.500 TL olarak belirlenmiştir. 

Aselsan mühendis maaşları ne kadar olduğunu ayrıntıları ile beraber ele aldıktan sonra diğer araştırılan konulara da yer verelim…
Aselsan Muhendis Maaslari 11

Aselsan Mühendis Nasıl Olunur?

Aselsan mühendis maaşları yanı sıra şirkette iş fırsatı bulmak isteyenler gerekli şartları araştırıyor. İşte, Aselsan’da mühendis olarak işe başlamak isteyenlerin izlemesi gereken birkaç adım…

Aselsan, makine mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği gibi birçok farklı mühendislik dalında istihdam sağlamaktadır.  Aselsan’da bu mühendislik pozisyonlarına alımlar, genellikle Haziran ve Eylül ayları arasında yapılmaktadır. Bunun için öncelikle Aselsan’ın kendi web sitesi üzerinden iş başvurusu formunu doldurmak gerekmektedir. 

Başvuru formunu doldururken, kimlik ve eğitim bilgileri, iş deneyimi, yabancı dil becerileri ve diğer yetkinliklerin eksiksiz ve doğru bir şekilde yazılması önemlidir. İş başvurusu formunda bulunan bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra ise başvuru Aselsan insan kaynakları departmanı tarafından değerlendirmeye alınmaktadır. Daha sonra ise bir mülakat düzenlenir ve bu mülakat başarılı geçtiği takdirde işe alım süreci başlayabilir.

Aselsan’da mühendis olmak için sadece teknik becerilere sahip olmak yeterli değildir. Aynı zamanda, iyi bir iletişim becerisine, takım çalışmasına yatkınlığa ve problem çözme yeteneğine de sahip olmak gerekmektedir.

Aselsan'da mühendis olma şartları aşağıdaki gibidir:

  • Başvurulacak olan mühendislik dalına uygun bir lisans veya yüksek lisans programından mezun olmak gerekmektedir.
  • Diploma puanı 4 üzerinden en az 2.50 olmalıdır.
  • İngilizce dilinde iyi derecede bilgi sahibi olmak
  • Bazı pozisyonlarda yüksek lisans veya doktora diploması da ön koşul olarak aranmaktadır.
  • Daha önce staj yapmış olmak.

Aselsan Muhendis Maaslari 13

Aselsan Hangi Mühendisleri Alıyor?

Aselsan bünyesinde, yazılım mühendisleri, makine mühendisleri, bilgisayar mühendisleri, elektrik ve elektronik mühendisleri çalışmaktadır.