Sanatçı Aşkın Nur Yengi, önceki akşam BKM organizasyonu ile DenizBank Açıkhava Etkinlikleri kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne aldı. Yengi'nin sahnesinde özel anlara da tanıklık edildi.

"Sahneye Yastık Attılar"

Yengi, sanat hayatında ilk konserini Harbiye'de verdiği için kendisi için çok önemli olduğunu söylerken şu ifadeleri kullandı:

"Harbiye benim hayatımda çok önemli bir yere sahip. 1990 yılında ilk çıktığım konser, Harbiye konseriydi. Sadece 10 şarkım vardı. Finalde seyirciler memnundu ama sahneye yastık atmaya başladılar ve beğenmediklerini düşünüp çok korkmuştum. Tam tersiymiş tabii. İstek için yastık atmışlar. Sonra çıkıp 10 şarkı daha söyledim. Tabii aynı şarkıları söyledim. Çünkü başka şarkım yoktu. O yüzden Harbiye konserim çok kıymetli benim için."

"Aşkın Nur Yengi Senfonik" konserinde sanatçıya, 42 kişiden oluşan Pera Filarmoni Orkestrası ile birlikte 50 müzisyen eşlik etti. 

Türk pop müziğinde unutulmaz 20’den fazla şarkıyı seslendiren Aşkın Nur Yengi, 2 buçuk 5 saatten fazla sahnede kaldı. Yengi, "Ayrılmam" şarkısı sırasında "Siz bana gelmişsiniz, ben size gelmez miyim" diyerek seyircilerin arasına girdi ve şarkılarını dinleyicisiyle birlikte söyledi.

Harun Kolçak'ı Unutmadı

Sahnesinde 2017 yılında hayatını kaybeden müzisyen Harun Kolçak'ı da unutmayan Aşkın Nur Yengi, LED ekranla sanatçının görüntüsünü sahneye taşıdı. Ayrıca Yengi, Kolçak ile düet yaptığı "Bile Bile" şarkısını seslendirdi.

Aşkın Nur Yengi'nin sahnesinde kız çocuklarına yer verdiği anlar ise konserin en dikkat çeken anlarındandı.

Kız Çocukları Sahnedeydi

Çocuklarla "Zambak zumbak dön arkana iyi bak" oyununu oynayan Aşkın Nur Yengi, daha sonra sözü Aysel Gürel’e, müziği Onno Tunç’a ait olan ve Sezen Aksu’nun yorumuyla akıllara kazınan "Ünzile" şarkısını söyledi.

Çocuk yaşta "evlilik" adı altında istismara uğrayan kız çocuklarını anlatan "Ünzile" parçasını seslendiren Yengi’nin sahnesinde gelinlik giyen bir çocuğa yer verildi. 

Sahnesinde 9 kişilik bir dans ekibi ile görsel ve işitsel bir şölen yaşatan Yengi, konser sonunda tüm ekibi sahneye çağırdı. Aşkın Nur Yengi ve ekibi müzikseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.