Haber: Fatoş Erdoğan

Balıkesir'de motokurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ı bıçakla öldüren 17 yaşındaki E.Ö. hakkında 'tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması Balıkesir Adliyesi 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Ata Emre Akman'ı katleden E.Ö'nün babası da 'tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye azmettirme' suçundan yargılanıyor.

Ata Emre Akman cinayeti davası başladı-2

Ata Emre Akman'a adalet için, Kurye Hakları Derneği, Motorlu Kurye İşçileri Derneği, Emekçi Kuryeler Derneği, Balıkesir Kurye Dayanışması,  Ankara Yük Taşımacılığını Destekleyici Hizmet Verenler Esnaf Odası, Bursa Motosikletli Kuryeler Derneği, Ata Emre Akman'ın babasının devre arkadaşı subaylar Balıkesir Adliyesi önünde toplandı.

Ata Emre Akman cinayeti davası başladı

Üniversite öğrencisi 20 yaşındaki motokurye Ata Emre Akman'ı 25 bıçak darbesiyle katleden 17 yaşındaki E.Ö nün mahkemedeki ifadesi:

"Ben kimseyi tasarlayarak öldürmedim. Ben sadece Sultan Dönmez’i taşlamak için gitmiştim. Babaannemin yanında büyüdüm. 3 kardeşiz. Sultan’ın kızı Gül isimli şahıs gece üçte mesaj atıyordu. Sürekli bizimle uğraşıyordu.

Sultan Dönmez 2012 yılında bizden çek çaldı. Babamla Sultan Dönmez arasında anlaşmazlık var. Biz onlardan kaçıyorduk. 2020 yılından önce Sultan ile anlaşmazlık yoktu. Sultan’ın beraber yaşadığı kişiyle aramızda anlaşmazlık oldu. Sultan ile ilgili olarak babamla özel bir görüşmemiz olmadı.

Babamın cezaevinden çıkmasından sonra Sultan ile iletişimimiz olmadı. 7 Mayıs tarihinde Sultan ile aramızda telefon görüşmesi gözükse de bu görüşmeyi ben yapmadım.

Olay günü 13-14 bira içtim.

Babam ile birlikte vakit geçirdim. Sonra arkadaşlarımın yanına gittim. Bira içtik. Daha sonra babamlar geldi ve eve gittik. Sultan ile bizim evin arası 5-6 dakika. Saat 23.30-00.00 olay günü Sultan ile ilgili hiçbir şey konuşmadık.

Ben de Sultan’ın bize küçüklüğümden beri bize yaşattıklarını düşündüm. Öfkelendim. Yanıma bıçağımı aldım.

Ama amacım onu ve evini taşlamaktı. Giderken yoldan taş aldım ve Sultan’ın yaşadığı binaya geldim. Genç motokuryeyi gördüm. Yanına gidip Sultan’ın orada olup olmadığını sormak istedim. ‘Motorla mendil mi satıyorum, görmüyor musun?’ dedi. Ben Sultan Durmaz’a mı geldin diyince, ‘Ebru Gündeş’e geldim’ dedi. Ben de kendisine ‘neden benimle tersleşiyorsun’ dedim. Boğuşma oldu. Bıçağı bir kere salladım, sonrasını hatırlamıyorum.

Maktule 25 bıçak sallamışım. Ben 25 kere sallasam da o gün beni buna neyin sevk ettiğini hatırlamıyorum.

Olay öncesinde babamın Sultan’a karşı doldurması ve yönlendirmesi olmadı” dedi.

Katilin babası Orhan Özdemir'in ifadesi: 

 “Uzun süreli telefon görüşmesini oğlum değil ben yaptım. Azer Gül Sultan'in kızı ile görüştüm. Benden yardım istedi. Sultan bana takıntılıydı. 2010-2013 yıl arasında Sultan ile ilişkimiz oldu. Sonra gitti benim arkadaşlarımdan biri ile evlendi. Ben kurtuldum diye sevindim. Benim ailemle yaşadığım eve ‘çocuk hasta’ diyerek geldi. Evimizde bulunan 46.500 TL'lik çeki çaldı” dedi.

Ata Emre Akman cinayeti davası başladı-1

NE OLMUŞTU?

Kuryelik yapan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman, 11 Mayıs'ta Balıkesir'in Karesi ilçesi Karaoğlan Mahallesi Emir Sokak'ta sipariş bıraktığı adresten dönerken E.Ö tarafından önü kesildi. E.Ö, Akman'ı 25 yerinden bıçakladı.

Görüntülerden kimliği tespit edilen E.Ö, yakalandı. Özdemir ve saklanmasına yardımcı olduğu ileri sürülen babası Orhan Özdemir gözaltına alındı.

 'Kasten yaralama' ve 'tehdit'ten 6 ayrı suç kaydı bulunan baba oğul Özdemir, polisteki işlemlerinin ardindan aynı gün adliyeye sevk edildi, E.Ö. çıkarıldığı mahkemede tutuklanırken, baba serbest bırakıldı. Orhan Özdemir daha sonra itiraz üzerine yeniden gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.