Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiği için tasfiye edildiğini iddia ederek CHP'den istifa etti.

Gazeteci Barış Yarkadaş'a konuşan İlgezdi, Ataşehir'de yedi partinin ortak adayı olacağını söyledi. Yarkadaş, İlgezdi'nin tepkisinin İmamoğlu'na olduğunu da dile getirdi.

Screenshot 2024 01 26 At 17 58 06 X'te Barış Yarkadaş Chp’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Chp’den Istifa Etti. @Tv100 Için Az Önce İlgezdi Ile Konuştum. İlgezdi 7 Partinin Ortak Adayı Olacağını Söyledi.[...]

İLGEZDİ'DEN AÇIKLAMA

İlgezdi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin son kurultayında Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler tek tek partimizden tasfiye ediliyor. CHP’nin her kademesinde gece gündüz görev yapmış 40 yıllık bir partili olarak bu yaşananlar hem beni hem de milyonlarca partilimizi üzmüştür. Partimizin değerlerinin bu kadar hoyratça harcanmasına gönlüm razı değildir. Bu vesileyle 40 yıldır mensubu bulunmaktan onur duyduğum partimden istifa ediyorum.”

G Ex0 J Ks Xw A As Zck

"TRABZON LOBİSİ VAR"

Kılıçdaroğlu'na verdiği destek nedeniyle yeniden aday gösterilmediğini iddia eden İlgezdi, Sözcü TV'den Ozan Kelleci'ye Ekrem İmamoğlu'nun "Trabzon lobisi" yaptığını iddia etti