CHP'den istifa eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin, İYİ Parti’nin “Tek adam baskınına da, eş başkan kavgasına da mecbur değilsin” yazılı afişini ilçedeki billboardlarda yayınladığı iddia edilmişti.

İlgezdi, sosyal medya hesabından yayımladığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Bahse konu olan LED ekranlar, Ataşehir Belediyesi tarafından 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren MSO Açıkhava Reklam Pazarlama İnş. San. ve Tic. A.Ş.’ye sözleşme yapılarak kiralanmıştır. Dolayısıyla, firma tarafından ticari amaçla kiralanan bu LED ekranlarda yayımlanan reklam ve ilanlar üzerinde Belediyemizin bir sorumluluğu ve telkini bulunmamaktadır. İlgili firma, yasalar çerçevesinde ihale alıp firma ve siyasi parti reklamlarını LED ekranlar ve billboardlarda yayımlamaktadır. Ataşehir Belediyesi’nin bu yayımlanan reklamlara müdahalesi söz konusu değildir. Ayrıca firma, kendisine ait Türkiye genelindeki billboard ve LED ekranları YSK’ya da bildirmiştir.

Bu reklamlarla ilgili olarak, MSO Açıkhava Reklam Pazarlama Şirketi ve iş ortakları, İYİ Parti’nin de aralarında bulunduğu siyasi partilere tekliflerini göndermiştir. İYİ Parti’ye teklif 1 Ocak 2024 tarihinde firma tarafından sunulmuştur. MSO Şirketi ve ortakları, İYİ Parti’nin reklam ajansından 25 Ocak tarihinde mail üzerinden yayın onayı almıştır. Yukarıda da belirttiğimiz üzere, bahse konu reklamlar sadece Ataşehir’de yayımlanmamaktadır. Söz konusu açıklamamızın ekinde Ankara Kızılay’da bulunan LED ekranda yayımlanan reklam görülmektedir. Bir partinin reklamından, siyasi rant elde etmek en hafif deyimiyle ahlaki, insani değildir. Yapılan bu haberler ve sosyal medya paylaşımları yalan ve iftiradan ibarettir, hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır."