Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç'in, 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesindeki atış duruşu dünya gündeminde yankı uyandırdı.

Ekipmansız atışıyla dikkat çeken Dikeç, atış sırasında elinin cebinde olmasının kendisini daha rahat hissettirdiğini belirtti. Ayrıca, "Özel ekipmanlara ihtiyaç duymadım. Ben doğalım, natürel bir atıcıyım" ifadelerini kullandı.

Şevval İlayda Tarhan ile birlikte Türkiye’ye gümüş madalyaya hak kazanan Yusuf Dikeç, atış tarzıyla konuşulurken, Radyo Gol’e açıklamalarda bulundu. Dikeç, “Dünya beni konuşmuyor, Dünya Türkiye’yi konuşuyor. Biz sadece bir simgeyiz. Ekipmanla ilgili bakanlıktan veya federasyonumuzdan herhangi bir olumsuzluk yok bu benim kendi tercihim" dedi.

Çift Gözle Atış Yapıyor

Atışları çift gözle yaptığını belirten Dikeç, "Tüm dünya atışlarını tek gözle yaparken ben çift gözle yapıyorum. Bunu çok araştırdım ve daha sağlıklı atılabildiğini gördüm" diye konuştu.

İlk olimpiyat madalyasını alan ve dünya sıralamasında sekizinci sıraya yerleşen Dikeç, atış yaparken elinin cebinde olduğu için çok sayıda yorum alması üzerine, "Elim cebimde atmamın artistlikle bir alakası yok. Daha çok motive olup, atış yaparken daha rahat hissediyorum" ifadelerini kullandı.

"Natürel Bir Atıcıyım"

Dikeç, Habertürk'e yaptığı açıklamada ise, "Özel ekipmanlara ihtiyaç duymadım. Ben doğalım, natürel bir atıcıyım" ifadelerini kullanırken, diğer atıcıların da kendisine bu konu üzerine sorular yönelttiğini söyledi.