Haber: Fatoş Erdoğan

Avukat Ebru Timtik’in, adil yargılanma talebiyle girdiği ölüm orucunun 238’inci gününde yaşamını yitirmesinin üzerinden 3 yıl geçti.

Av. Ebru Timtik ölümün 3.yılında meslektaşları ve sevenleri tarafından mezarı başında türkülerle karanfillerle anıldı.

"Ebru Timtik Ölümsüzdür"yazılı pankartın açıldığı anmada konuşan ÇHD İstanbul Şube Sekreteri Ezgi Önalan şunları söyledi:

"Bugün Ebru’muzu fizikten aramızdan ayrılmasının 3. yılı. 3 yıl önce onun 38 kilo kalmış bedenini omuzladık ve vasiyet ettiği gibi annesiyle kavuşturduk.

Ebru’nun ve Aytaç’ın adil yargılanma hakkı direnişi bütün dünyada yankısını buldu. Dünyadan 2 milyon avukat nasıl adaletsizce yargılandıklarını öğrendi ve bu haksızlığa karşı durdu.

Ebru, 'Adaletsizliğe karşı hiçbir şey yapamıyorsan hiç olmazsa beddua et' derdi. Ebru’ya sadece konuşmak yetmezdi. Ebru, hayatını adalet mücadelesine adamıştı. Adaletsizlik kendisine yöneldiğinde de susmayacağını, öylece durmayacağını hepimiz biliyorduk. Faşizm, ömründen 13 seneyi istiyordu. Haksız yere değil 13 senesini 13 gününü bile vermeyeceğini biliyorduk. Önce hakkında verilen tahliye kararının aynı gün geri alınarak tutuklanmak istenmesine karşı direndi. Tutuklanmasından sonra ise adalet talebiyle ölüm orucunda olan müvekkillerinin açlıklarına ortak oldu. 5 Nisan Avukatlar Günü’nde ise Aytaç'la beraber direnişlerini ölüm orucu halinde sürdürmeye karar verdiler. Biz, 238 gün boyunca çalmadık kapı, Ebru’yu anlatmadığımız tek kişi bırakmadık. Ebru bütün sözlerin çok üzerinde 238 gün boyunca canıyla konuştu.

photo_6008063453991910843_y

Ebru’nun bedeni 38 kilodan çok daha ağırdı. Her türlü adaletsizliği yapabileceklerini ve kimsenin buna karşı duramayacağını zannedenlerin yüzlerine vurulmuş ağır bir tokattı.

3 sene içinde Ebru’nun hatırası rüzgarda dağılıp gitmedi. 3 senedir ziyaret ettiğimiz her direniş alanında onunlayız. Depremde ihmaller nedeniyle 50 binin üzerinde insanımızı kaybettik. Yürek yangınıyla koştuk deprem bölgesine, tıpkı Ebru’nun yapacağı gibi.  3 senedir onun adına Adil Yargılanma Hakkı ödülü veriyoruz. Adı dünya halklarının belleğinde adaletle birlikte hak ettiği yerde duruyor.

3 sene içinde tutsak avukat arkadaşlarımız ise mahkeme salonlarında gerçekleri söylemeye devam ettiler. Meslektaşlarımıza mesleki faaliyetleri gerekçe gösterilerek ve sahteliği kanıtlanmış delillerle onlarca yıl hapis cezası verildi. Bu davayı 3 sene önce dünya halkları mahkum etti. Bu davanın dünya halkları nezdinde beraat hükmünü Ebru canıyla yazdı.

Biz tutsak meslektaşlarımızın özgürlüğünü istemeye devam ediyoruz. Bu dosyanın ezbere onama kararlarıyla kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Bütün meslektaşlarımızı   tutsak avukat arkadaşlarımızı sahiplenmeye çağırıyoruz."