KÜLTÜR & SANAT

Avatar 3'ün resmi adı belli oldu

Avatar serisinin üçüncü filminin adını James Cameron duyurdu. Cameron, iki bölümden oluşan hikayenin adının 'Avatar: Ateş ve Kül' olacağını açıkladı.

Abone Ol

Titanik, Avatar, Terminatör gibi filmlerle tanınan yönetmen James Cameron, Disney'in Anaheim'da düzenlenen D23 kongresinde Avatar serisinin üçüncü filminin resmi ismini duyurdu.

Variety'de yer alan habere göre; Avatar ve Avatar: Suyun Yolu, dünya genelinde toplamda 5,2 milyar dolardan fazla gişe hasılatı elde etmişti. Bu büyük başarı, Cameron'ın seriyi dört devam filmiyle tamamlama planının gerçekleşme ihtimalini artırdı. Kongrede 15 bin kişilik bir izleyici kitlesine hitap eden Cameron, yeni filmle ilgili bazı detayları da paylaştı.

Yeni Film: Ateş ve Kül

James Cameron, yeni filmin adının 'Avatar: Ateş ve Kül' olacağını açıkladı. Cameron filmi, 2022'de yayınlanan 'Suyun Yolu' ile arka arkaya çekmişti

'Ateş ve Kül', Jake ve Neytiri'nin, Cameron'ın diğer klanlardan daha fazla şiddet ve güce eğilimli olan Kül İnsanları ile karşılaşmasıyla devam edecek.

Cameron, "Yeni karakterler var, özellikle bir tanesini seveceğinizi ya da nefret edeceğinizi düşünüyorum" dedi.

Kadroya Yeni İsimler

Filmde, 'Game of Thrones' oyuncularından Oona Chaplin, Kül Halkı'nın lideri Varang'ı canlandırıyor. David Thewlis ve Michelle Yeoh da oyuncu kadrosuna katılıyor.

Worthington ve Saldaña'nın yanı sıra geri dönen oyuncular arasında Sigourney Weaver, Stephen Lang, Kate Winslet, Cliff Curtis, Britain Dalton, Jack Champion, Trinity Jo-Li Bliss, Bailey Bass, Joel David Moore, Edie Falco ve Dileep Rao yer alıyor.

İki Bölümde Anlatılacak

'Suyun Yolu' da 'Ateş ve Kül' de Cameron, Rick Jaffa ve Amanda Silver tarafından yazıldı. Başlangıçta tek bir film olmaları planlanıyordu, ancak yazım sürecinde Cameron çok fazla malzeme olduğuna karar verdi ve hikayeyi iki bölüme ayırdı.

Cameron tüm 'Avatar' filmlerinin yapımcılığını, temmuz ayında 63 yaşında kanserden ölen ve uzun yıllardır yaratıcı ortağı olan Jon Landau ile birlikte üstlendi.

Yönetmen, Landau'yu kaybettiği dönemde yaptığı açıklamada şöyle demişti:

"Onun mirası sadece ürettiği filmler değil, aynı zamanda ortaya koyduğu kişisel örnektir. Yılmaz, şefkatli, kapsayıcı, yorulmak bilmez, anlayışlı ve tamamen eşsiz biriydi. Gücü elinde tutarak değil, sıcaklığı ve sinema yapma sevincini yayarak harika filmler üretti. Hepimize her gün elimizden gelenin en iyisini yapmamız için ilham verdi. Sevgili bir dostumu ve 31 yıllık en yakın çalışma arkadaşımı kaybettim. Kendimden bir parça koptu."