İstanbul Avcılar'da 6 Eylül Cuma günü kaybolan 13 yaşındaki S.Y., 3 gün sonra Kadıköy'de bulundu.

Polise verdiği ifadesinde küçük kız, dilendirildiğini ve şiddet gördüğünü söyledi. Kız, koruma altına alınırken, babasının ise gözaltına alındığı öğrenildi.

DHA'nın haberine göre; Avcılar'da dedesi Erol Y. ve anneannesiyle yaşayan 13 yaşındaki S.Y., cuma günü annesiyle gittiği okul alışverişi sonrası kayboldu. Torunundan 3 gündür haber alamayan Erol Y., durumu polise bildirdi.

Kayıp ihbarının ardından çalışma başlatan ekipler, S.Y. ve dün evden kaçtığı öğrenilen 14 yaşındaki M.G.S.'yi Kadıköy'de buldu. Emniyetteki işlemleri sırasında Avcılar'daki evine dönmek istemediğini; dilendirildiğini ve şiddet gördüğünü söyleyen S.Y., ailesine teslim edilmeyerek Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde koruma altına alındı.

Ayrıca küçük kızın, emniyetteki işlemleri sırasında M.G.S. ile 16 yaşındaki ağabeyi E.Y.'yi zorla evlendirilmek istendiğini söylediği öğrenildi.

Soruşturma Devam Ediyor

Bir televizyon programına katılan baba S.Y. canlı yayın sırasında kızının bulunduğunu öğrendi. Yayın sırasında kızının polise verdiği, "Beni ve arkadaşım Medine'yi zorla dilendirmek istiyorlardı. Birlikte evden kaçtığım arkadaşım M.'yi ağabeyim ile evlendirmek istiyorlar" sözlerini duyan baba, ayakta durmakta zorlandı.

Kızının sözleri üzerine baba S.Y. gözaltına alınırken ekiplerin soruşturması devam ediyor.