Avrupa Birliği (AB) yürütme organı olan Avrupa Komisyonu'nun, resmi internet sitesinde, Eyüp Sabri Tuncer kolonyaları için toplama kararı alındığı ifade edildi.

Kararın gerekçesinde, "2-(4-tert-butylbenzyl) propionaldehyde (BMHCA)" isimli yasaklı maddenin kullanımı gösterildi. Bu maddenin üreme sisteminde hasar yarattığı ve hamile kadınlara zarar verebileceği belirtildi. Ayrıca kozmetik yönetmeliğine uygun olmadığı ifade edildi.

Halktv.com.tr'ye konuşan Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuncer ise bu kararın, Mart 2022 öncesine üretilen ürünleri kapsadığını ve bu maddeyi o döneme kadar dünyaca ünlü pek çok markanın da kullandığını savundu.

Sitedeki Logolara Dikkat Çekti

Tuncer şunları söyledi: 

"Bu eski bir ürün ve yasaklanması olayı da şöyle; 2022 Mart ayından sonra üretilen ürünlerde bunun kullanılmaması gerekiyordu. Oradaki ürünler zaten eski ürünler. Birkaç tane ürünün üzerinden yürütülen bir şey bu.

Avrupa Birliği'nin yapmış olduğu yayında bizim zaten 2022'den önce yapmış olduğumuz ürünlerin resimleri oldu. Bizim logolarımız dört yıl önce logolarımız değildi. Orada resimlerde görecek olursanız, dikdörtgen logolu ürünler. Dolayısıyla bu 2022 öncesinde kesinlikle üretilmiş ürünler."

Tuncer, haberlerin markayı karalama kampanyasına dönebileceğinin de altını çizerken, 2022 öncesi kullanılan bir madde olduğunu ve bu ürünlerin toplatıldığını vurguladı.

"Geri Çağırmayı Hep Yaptık"

"Yasak geldikten sonra ürünler geri çağrıldı mı" sorusuna ise Tuncer şöyle yanıt verdi:

"Sadece biz değil marketler de biliyorlar iade edilmesi gerektiğini. Bu bir süreçti yönetildi. Hiçbir zaman da karşımıza da çıkmadı. İlk defa buradan çıkıyor şimdi. Geri çağırmayı hep yaptık zaten. Biz olanların tamamını aldık. Sadece biz değil herkes aldı. Kozmetik kanununa aykırı bir şeyin üretilmesine zaten Sağlık Bakanlığı izin vermez."