Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, duruşma öncesinde ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, davada yer alan tüm sorumluların adil bir şekilde yargılanmasını talep etti. Ayşe Ateş, "İçinde azmettiriciler ve siyasi bağlantıların da bulunduğu 17 kişilik bir dosya var. Asıl bu dosyanın iddianamesi hazırlanıp, bu kişilerin yargılanması gerekiyor. Ancak o zaman içimiz huzura erecek" dedi. Bilirkişi raporlarına ilişkin olarak da "Bir değil, bin rapor yazsalar da gerçeği değiştiremezler" ifadelerini kullandı.

Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davanın duruşması bugün Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Sincan Cezaevi Kampüsü’nde devam edecek. Ayşe Ateş, duruşma öncesinde şu değerlendirmeyi yaptı:

“Duruşmalardan beklentim, mevcut sanıkların adil bir şekilde yargılanıp hak ettikleri cezayı almaları. Ancak bu davadan çıkacak karar, bizi tam anlamıyla tatmin etmeyecek. Çünkü dosyası ayrılan ve içinde azmettiriciler ile siyasi bağlantıların yer aldığı 17 kişilik bir başka dosya daha var. O dosyanın iddianamesinin yazılması ve bu kişilerin de yargılanması gerekiyor. Onlar da hak ettikleri cezayı aldığında huzur bulacağız.”

Bilirkişi raporu hakkında da konuşan Ayşe Ateş, "İlk raporda da Sinan'ın katili olarak Eray gösterilmişti. Kiralık katil olduğu, kamera görüntülerinde açıkça belli. Bu rapor kabul edilmedi, çünkü işlerine gelmedi. Ne kadar bilirkişi raporu yazdırırlarsa yazdırsınlar, gerçeği değiştiremezler" diyerek sürece dair eleştirilerini dile getirdi.