Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davada, Ateş'in annesi Saniye Ateş, Ayşe Ateş ve Selma Ateş ifade verdi.

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ifadesinde Sinan Ateş'in zamanında bazı isimlere MHP'nin talimatıyla saldırı düzenlediğini dile getirdi.

Ayşe Ateş, "Sinan Ateş zamanında gazetecileri dövdürdü dediniz. Evet Sinan Ateş birilerini dövdürdü. Ben sana bunlar yakışmıyor dedim. Sinan bana “Ayşe ben MHP’den gelen talimatları yerine getirtiyorum eğer yapmazsam bana da ceza keserler” dedi. Sonra Sinan apar topar Ülkü ocakları başkanlığından alındı. Belki istenilenleri yerine getirmedi" ifadelerini kullandı.

GAZETECİLER VE SİYASİLER SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Sinan Ateş, Ülkü Ocakları'nda yönetici olduğu dönemde Sabahattin Önkibar, Yavuz Selim Demirağ, Levent Gültekin, Selçuk Özdağ, Orhan Uğuroğlu, Afşin Hatipoğlu, Murat İde gibi isimler saldırıya uğramıştı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ evinin önünde üç kişinin saldırısına uğramış ve ağır yaralanmıştı. Saldırganlar o dönem Millet İttifakı ile hareket eden Gelecek Partisi’ne ve Selçuk Özdağ’a kızgınlıkları olduğunu, bunu dile getirirken tartışma çıktığını söylemiş ve “saldırı planlı değildi” demişlerdi.