Genel başkan adaylığı için hazırlık yapan yeni ismin Aytuğ Atıcı olduğu iddia edildi. 

4-5 Kasım’da yapılması planlanan CHP Kurultayı’nda Özgür Özel, Örsan Öymen, Ünal Karahasan genel başkanlığa aday olacaklarını açıklamıştı.

Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre, Aytuğ Atıcı da adaylık için hazırlık yapıyor. Atıcı, “Ben bu partinin potansiyel genel başkan adayıyım” dedi.

24-25-26 Dönem Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Milliyet’e yaptığı açıklamada, adaylık için henüz karar vermediğini, süreci izlediğini söyledi.

"Partinin potansiyel genel başkan adayıyım"

Adaylık için sinyal veren Atıcı, “Her şeyimiz hazır. Bir saat içerisinde gerektiğinde açıklama yapabiliriz, ama süreci önce Türkiye sonra CHP açısından değerlendirmeye alacağız. Bir hırsla ‘illa ben genel başkan olacağım’ noktasında hiçbir zaman olmadım. İhtiyaç olması durumunda, görevin de bize biraz tebessüm etmesi durumunda kadromuz hazır. Adaylık çalışmalarımız devam ediyor. Ben bu partinin potansiyel genel başkan adayıyım” dedi.

Manifestosunun hazır olduğunu söyleyen Atıcı, “İlkelerimizi üç sayfa halinde herkesin okuyacağı, anlayacağı şekilde hazırladık” dedi. Atıcı, ekibiyle yapacağı değerlendirmenin ardından önümüzdeki günlerde aday olup olmayacağına karar verecek.

Hatırlanacağı üzere CHP'li Prof. Dr. Aytuğ Atıcı’nın parti içi eğitim sorumlusu görevi 3 Temmuz itibariyle sona ermiş, Aytuğ Atıcı, yaşanan gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurarak şu ifadelere yer vermişti:

“Sevgili arkadaşlar merhaba, Genel Başkandan az önce gelen yazıyı size ilettim. Bugün itibari ile Parti Içi Eğitim Sorumlusu görevim sona ermiş bulunuyor. Sizinle çalışmaktan her zaman mutlu oldum. Yaptığınız çalışmalar partimiz ve ülkemiz için hep gurur kaynağı oldu. Bundan sonraki çalışmalarınızı aynı titizlikle sürdüreceğinizi eminim Selam ve sevgilerimle.”