Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım, yapılacak olan seçimde tekrar aday olduğunu açıkladı. Bu adaylık ile eski başkan Aziz Yıldırım’ın adı tekrar gündeme geldi. Peki Aziz Yıldırım’ın serveti ne kadar? İşte detaylar…

1715851065222 Yildirim Atci Mnst

Aziz Yıldırım Serveti

Aziz Yıldırım serveti ile de uzun yıllardır gündemde olan bir iş insanıdır. Türkiye’nin sayılı zenginlerinden olan Aziz Yıldırım’ın mal varlığı sıklıkla merak ediliyor.

Fenerbahçe’de uzun yıllar başkanlık yapmış olan olan Aziz Yıldırım, önceleri kısa süren futbolculuk kariyerinde de Fenerbahçe camiasında bulunmuştur. Hem genç milli takımlarda hem de Fenerbahçe’de geçirdiği yılların ardından Fenerbahçe başkanı olarak adını tüm Türkiye’ye duyurmuştur. Peki Aziz Yıldırım’ın serveti ne kadar?

Aziz Yıldırım’ın serveti hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak Aziz Yıldırım serveti Forbes Türkiye verilerine göre yaklaşık olarak 500 milyon dolar olarak belirlenmiştir. Bu meblağ Aziz Yıldırım’ı Türkiye’nin en zenginleri listesinde üst sıralara taşımaktadır.

İlgili İçerik: Hasan Arat Serveti Ne Kadar? Şirketleri Hangileri? Mal Varlığı Nedir? Hasan Arat Mı Daha Zengin Ali Koç Mu?

Aziz Yıldırım Şirketleri

Fenerbahçeliler ve tüm sporseverler Aziz Yıldırım hangi şirketin sahibi sorusunu da sıklıkla merak etmektedir. Aziz Yıldırım’ın direkt olarak sahibi olduğu şirketlerin yanı sıra hissedarı olduğu şirketler de bulunmaktadır.

Aziz Yıldırım’ın, Sözcü Gazetesi, AG Denizcilik, Şahdem Süt Entegre Hayvancılık Fenerbahçe Holding ve Mardav Yapı gibi şirketlerde hissesi bulunmaktadır.

Aziz Yıldırım şirketleri ise aşağıdaki gibidir:

  • Aly İnşaat
  • Maktaş Makine ve Mühendislik
  • Savtem Savunma
  • Asbeton İnşaat
  • AS İnşaat
  • Gülhan Denizcilik
  • İmsak Savunma

Aziz Yıldırım’ın Mal Varlığı

Aziz Yıldırım serveti ve mal varlığı araştırılırken net bir bilgiye ulaşmak mümkün değildir. Yıllar boyunca iş hayatındaki başarıları ile birçok farklı şirkette yöneticilik yapmış, sahibi olduğu şirketleri her geçen gün daha da büyütmüştür. Aziz Yıldırım’ın mal varlığının ortalama olarak 500-700 milyon dolar aralığında olduğu düşünülmektedir.

Aziz Yildirim Serveti 5

Aziz Yıldırım Türkiye'nin Kaçıncı Zengini?

Aziz Yıldırım serveti ve mal varlıklarıyla Türkiye’nin en zengin iş adamlarından biridir. Forbes dergisi verilerine göre Türkiye’nin en zenginleri listesinde ilk 100’de yer almaktadır.

Aziz Yıldırım Ne İş Yapıyor?

Yaklaşan Fenerbahçe başkanlık seçimi ile adı tekrar gündemde olan Aziz Yıldırım hakkında en çok merak edilen konulardan biri de Aziz Yıldırım’ın ne iş yaptığı olmaktadır.

Aziz Yıldırım’ı birçok farklı meslek grubu içerisinde konumlandırmak mümkün. Aziz Yıldırım’ın futbolculuk kariyeri her ne kadar kısa sürmüş olsa da futbolcu, inşaat mühendisi, girişimci iş insanı ve mimardır. Aynı zamanda Yıldırım, toplamda 12 dönem boyunca Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı da yapmıştır ve 4. Kulüpler Birliği Başkanıdır.

Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe başkanlığı toplamda 20 sene sürmüştür. Haliyle Aziz Yıldırım Fenerbahçe’de en uzun süre başkanlık yapmış isimdir. Rakibi Ali Koç ise şu ana kadar toplam 6 yıl Fenerbahçe başkanı olarak görev almıştır.

Aziz Yıldırım birden fazla alanda faaliyet göstermektedir. İnşaat, savunma, hayvancılık, beton, turizm ve denizcilik gibi sektörler Aziz Yıldırım’ın faaliyet alanları olarak sayılabilmektedir.

Aziz Yildirim Serveti 2

Aziz Yıldırım Kimdir?

Aziz Yıldırım serveti hakkında bilgiler verdikten sonra Aziz Yıldırım kimdir sorusuna da cevap verelim.

Aziz Yıldırım, Türk iş insanı ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nün eski başkanıdır. 2 Kasım 1952 tarihinde Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlkokul ve lise eğitimini Düzce’de tamamlamıştır. Bu süre zarfında ise Düzce Hamidiyespor Kulübü’nde futbol oynamıştır. Ardından üniversite eğitimini Ankara’da Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi’nde tamamlamıştır.

Aziz Yıldırım inşaat mühendisi olarak mezun olduktan sonra Düzcespor Kulübü’nde fahri başkanlık yapmıştır. Ayrıca Maktaş Mühendislik firmasının da sahibidir. İş hayatında hala aktif olarak rol oynayan Aziz Yıldırım, ilk eşi Yıldız Algün ile 30 yıllık evliliğini 7 Nisan 2010 tarihinde sonlandırmıştır. 12 Mayıs 2011 yılında Gonca Çelikkıran ile dünya evine girmiştir. Yıldırım’ın ilk eşinden iki, ikinci eşinden ise bir çocuğu bulunmaktadır.

Aziz Yildirim Serveti 6

Aziz Yıldırım Nereli?

Ünlü iş insanı Aziz Yıldırım Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde dünyaya gelmiştir. Aslen Diyarbakırlı olduğu bilinmektedir.

Aziz Yıldırım Eşi ve Çocukları

Aziz Yıldırım toplamda iki evlilik yapmıştır. Bu evliliklerden ilk eşi Yıldız Algün’den iki, ikinci eşi Gonca Çelikkıran’dan bir tane olmak üzere toplam üç çocuğu olmuştur. İlk eşinden olan kızları Hande Gamgam Mehmet Gamgam ile evlidir. Diğer kızı Gülşah Gordi ise Murat Gordi ile hayatını birleştirmiştir. En küçük kızı Yaz ise 2013 yılında doğmuştur.